Iedereen komt op tegen kanker

Crea / News

Kom Op Tegen Kanker 2

Elk jaar krijgen bijna 41.000 Vlamingen de diagnose kanker. Dat zijn 112 nieuwe patiënten per dag. Daarom creëerde FamousGrey voor Kom op tegen Kanker en Eén een strijdvaardige campagne… Want al meer dan 25 jaar helpt Kom op tegen Kanker de ziekte te vermijden, bestrijden en verzachten. Met de campagne ‘Iedereen tegen Kanker’ wordt heel Vlaanderen opgeroepen om samen actie te ondernemen.KOTK_Iedereen-Tegen-Kanker_Logo

Vanaf vandaag roepen Eén en Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen op om inzamelacties te bedenken. Iedereen in Vlaanderen kan een actie opstarten om geld in te zamelen. Een wafelenbak, een danswedstrijd of een hoepelmarathon? Alles kan! Initiatiefnemers kunnen de actie registreren via www.iedereentegenkanker.be. Vanaf 8 april gaan de actieweken van start en kan men beginnen met geld inzamelen.

FamousGrey creeërde voor deze actie een tv-spot waarin drie ware boegbeelden aan bod komen. Maarten Vangramberen, Marleen Merckx en Frank Deboosere, zetten hun schouders onder verschillende acties over heel Vlaanderen. Om nog extra geld te kunnen inzamelen is er daarnaast ook nog de Rospot. Vanaf 20 maart kan je een gratis Rospot-sticker halen. Die sticker kleef je dan op een bokaal, een pot of een blik dat je daarna kan vullen met rosse munten die je daarna kan inleveren bij KBC.

Alleen samen krijgen we kanker klein. Daarom creërde FamousGrey naast de televisiespot ook nog activerende radiospots en wordt de actie ook online ondersteund. Op www.iedereentegenkanker.be vind je het laatste nieuws, blogs en updates van alle acties en initiatieven in heel Vlaanderen. Met de hashtag #iedereentegenkanker kan iedereen de wereld op de hoogte houden van zijn of haar actie of andere acties volgen op sociale media.

 

KOM OP TEGEN KANKER CREDITS

CLIENT

Marc Michils

Marina Van den Nouweland

Anke Berckmans

 

FAMOUS CREDITS

Account Team : Mieke Van de Gehuchte, Lore Debulpaep, Charlotte Ghekiere
Creative Director : Katrien Bottez, Ad van Ongeval, Jeremie Goldwasser
Creative Team : Jolien Elegeert, Luc Shih, Robin Dhondt, Steven de Vreese
TV Producer : Loes Fierens

 

EXTERNAL

Film

 

Production Company: Geronimo
Director : Dirk Domen
Executive Producer: Jasper Moeyaert
Producer : Mathias Kerner
Sound & Music : Triggerfinger