Vlaanderen fietst (en drinkt)

Communication / Media / News

Manuvel 3 © Wim De MontVlaanderen fietst. En drinkt. Fietsliefhebbers moeten niet enkel rekenen op de Ronde Van Vlaanderen of de Ronde van Frankrijk om zich helemaal in de wielersfeer onder te dompelen. In de Benelux zijn er ondertussen al een twintigtal ‘cycling bars’ het hele jaar open! PUB fietste tot in Mechelen, Antwerpen en Sint-Niklaas voor enkele ‘must-see’ locaties die fiets en horeca soepel met elkaar combineren.
Het is zo’n plek waar je zonder twijfel graag vertoeft, zelfs als je niets met wielrennen hebt. Toch biedt Peloton de Paris meer dan een gezellig kader. In de fietsenwinkel worden gasten getrakteerd op een unieke shopping experience: terwijl man- of vrouwlief fietskleding past, kan de ander genieten van een kop koffie of een frisse Belgische pint. “Horeca is voor ons een ‘enabler’. Het maakt het heel laagdrempelig om hier binnen te komen en zorgt ervoor dat je op een informele manier met mensen contact kan leggen, zonder daarbij heel ‘salesy’ te zijn,” vertelt zaakvoerster Wendy Janssens. De laatste jaren evolueerde de zaak, origineel gestart als fietscafé en fietsherstelplaats, naar een ‘fietskledinglabel met fietscafé’. “We doen enkel nog herstellingen aan koersfietsen en custom build; fietsen die we samenstellen op vraag en op maat van de klant. Het grootste deel is nu onze kleding: het label ‘Peloton de Paris’; fietskledij met hippe designs.”
In Sint-Niklaas opende recent het fietscafé Manuvèl. Zonder veel toeters en bellen. “We openden gewoon op een zaterdagochtend en wachtten af wie er zou binnenstappen,” lacht Glenn Van Hille, die samen met Tineke Blyweert de zaak uitbaat. Niet dat het duo improviseert: aan de opening gingen meerdere jaren voorbereiding vooraf.

Lees het volledige artikel over fietscafés in PUB Magazine van juni 2019.