Inés Franke maakt gezonde diepvriesvoeding prioriteit bij Iglo België

News / People

Philipp Kluck, die de afgelopen drie jaar Iglo België heeft geleid, geeft de fakkel van general manager door aan Inés Franke. Philipp Kluck wordt zelf general manager bij Iglo Duitsland, een rol die hij de afgelopen maanden nog combineerde met het leiden van Iglo België. Nu keert hij fulltime terug naar waar zijn carrière bij Iglo ooit startte.  

Philipp Kluck zorgde bij iglo voor een heuse turnaround. Onder zijn leiding verstevigde de positie van Iglo in de Belgische markt, want Iglo was het sterkst groeiende bedrijf in de Belgische FMCG-industrie van 2020, met een groei van 22,9%. Hij zorgde ook voor een succesvolle rebranding van Belviva (vroeger Lutosa), waarmee hij de Belgische identiteit van het merk in de verf zette. Hij laat weten dat Iglo helemaal klaar is voor een vlotte transitie naar een nieuw management onder Inés Franke: “De voorbije jaren hebben we verder gebouwd op de sterke positie van Iglo België op de markt en binnen de FMCG-industrie. Daarbij besteedden we extra zorg aan duurzame voedselproductie en gezonde keuzes voor de consument. En hard werk loont, want binnen onze categorie krijgen we de voorkeur van de Belgische consument en ons marktaandeel groeide in 2021 in bijna alle categorieën waar we aanwezig zijn. Ik geef de fakkel met het volste vertrouwen door aan Inés Franke, en wens haar veel succes in haar nieuwe functie.”

Inés Franke aan het roer van iglo Belgium

Inés Franke brengt 20 jaar internationale ervaring mee in de FMCG-industrie en werkte tot voor kort bij Kellogg als senior director commercial strategy voor Europa en Rusland voor hun ontbijtgranen en snacks-departement. Concurrerende en snel veranderende markten zijn niet nieuw voor de haar, want ze verwezenlijkte al duurzame groei in verschillende markten zoals Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Canada. En ook de Belgische markt is een oude bekende voor Franke, dankzij een functie als regional marketing director voor de Benelux bij RB, waar ze leiding gaf aan een brede portefeuille van 15 grote merken in huishoudelijke en persoonlijke verzorging en OTC.

“Ik kijk ernaar uit om het sterke team van Iglo België te vervoegen in onze missie om het land te helpen om elke dag een beetje meer lekkere, duurzame en gezonde diepvriesvoeding te eten en elke maaltijd specialer te maken. Voortbouwend op de sterke fundamenten die Philipp Kluck en het hele team de afgelopen jaren hebben gelegd, kijk ik ernaar uit om ons bedrijf verder te laten groeien en tegelijkertijd de wereld betere (diepvries!) voeding te bieden.”