Infrabel en Gents sensibiliseren met Jeroom Slagboom

Crea / News

Gents InfrabelOm gevaarlijk gedrag aan overwegen onder de aandacht te brengen en mensen te informeren, laat Gents Infrabel in de huid kruipen van een slagboom en vertellen ze het verhaal van Jeroom Slagboom. Een haast onzichtbare en menselijke slagboom, waar niemand naar omkijkt.
Gents Infrabel Uit onderzoek van Infrabel en GFK blijkt dat heel wat mensen zich niet aan de verkeersregels aan spooroverwegen houden. Met andere woorden: ze negeren de slagboom én de verkeersregels. En niemand wordt graag genegeerd. Vanuit die menselijke insteek draait Gents het perspectief om en kaart de problematiek aan vanuit de ogen van een genegeerde overwegboom: Jeroom Slagboom.
https://www.youtube.com/watch?v=FCXqjjyGyrE
Het bureau brengt Jeroom Slagboom tot leven en vertelt zijn emotioneel verhaal op televisie en de social kanalen van Infrabel. Kijkers volgen Jeroom in zijn leven als slagboom. Hoe hij genegeerd wordt, onzichtbaar lijkt en mis begrepen wordt. Om zijn hart te luchten heeft hij een lied geschreven over zijn gevoelens en de problematiek aan spooroverwegen. De stem van het lied is niemand minder dan Leander van het Groenewoud, zoon van Raymond van het Groenewoud.
De campagne is onderdeel van het grotere nationale actieplan ‘Railspect’ waar Infrabel, de Spoorwegpolitie, Securail en de overheid dit gevaarlijke gedrag samen aanpakken. Het plan bestaat uit drie pijlers: preventie, sensibilisering en repressie.
Credits:
Client — Infrabel
General Manager Corporate and Public Affairs — Benoît Gilson
Communication Corporate and Public Affairs —
Bram De Saedeleer
Project Manager Communication Corporate & Public Affairs — Juny Op De Beeck
Woordvoerder —Thomas Baeken
Brand Strategy Manager — Claudia Garcia
Agency — Gents
CEO & Founding Partner —  Leen Van der Mijnsbrugge
Creative Strategy Director — Sander Vanermen
Design Director — Simon Pertz
Creative Strategists — Janne Van Robays,
Sebastiaan Dessaux
Senior Creative Strategist — Pieter De Baets
Motion Designer — Freek Heyman
Senior Graphic Designer — Martijn Leenaers
Account Manager — Stephanie Declerck
Account Executive — Ashley Galeyn
Production — The Breakfast Club
Director — Jeff Bronder
Sound & Song — Audiotheque