Internationale volleybalfederatie FIVB scoort met Emakina

Media / News

De Internationale volleybalfederatie (FIVB) prijkt op de derde plaats in de #SportOnSocial League 2020-ranglijst. De #SportOnSocial League Table is het jaarlijks klassement van de prestaties in sociale media van de Internationale Sportfederaties (IF’s) die erkend zijn door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De FIVB haalt de derde plaats in de rangschikking die de vier populairste sociale mediaplatformen bundelt: Facebook, YouTube, Instagram en Twitter. Deze prestatie is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen de FIVB en zijn digitaal partnerbureau Emakina.

Video versterkt mediasucces

De FIVB bouwt zijn online aanwezigheid met Emakina uit in een duurzame en intense samenwerking. Het expertteam van FIVB en Emakina plaatst video centraal in de sociale-mediastrategie. Die keuze rendeert en brengt de Volleybal-federatie nu op het podium. Zo werden op YouTube 33.923 views per video bereikt en daarmee schoof de federatie vijf plaatsen op, naar een tweede plaats op de #SportOnSocial League Table 2020.

Ondertussen neemt het aantal volgers op Instagram snel toe. De FIVB haalde in 2019 al 350.000 volgers en dat is in 2020 explosief gestegen naar 907.000. De video-inhoud op Instagram zorgde voor 122 miljoen views, het op drie na hoogste totaal in het klassement. De FIVB deelde het grootst aantal video’s van alle federaties, met meer dan 2.000 clips. Zo stond het op een mooie derde plaats in de algemene Instagram 2020-ranglijst.

Meer dan een half miljoen extra Facebook-fans én meer tweets

De FIVB trok in 2019 meer dan 525.000 nieuwe Facebook fans aan en daarmee werd het vierde in dit klassement. Deze groei van 42% was de derde hoogste van alle federaties. De mannen- en vrouwenfinale van de Volleyball Nations League (VNL) in juni 2019 nam daarvan 32% voor zijn rekening. Bovendien was de FIVB zeer actief op Twitter, waar het de vierde plaats haalde van de federaties met het meeste posts in 2019. De FIVB steeg drie plaatsen in de Twitter-top-10 van de federaties en sprong naar een mooie vijfde plaats.

Data-gedreven content creëren

Tijdens wekelijkse data-analysesessies optimaliseert het sociale-mediateam de inhoud. Met Emakina werd vorig jaar een nieuw schaalbaar digitaal model ingevoerd dat de focus legt op engagement en het snel aanpassen van inhoud. Fans vinden zo een brede waaier aan berichten, aangepast aan hun verwachtingen en het formaat van elk platform.

Al sinds 2014 performante digitale partners

De FIVB werkt al lang samen met Emakina. In 2014 vernieuwden de FIVB en Emakina samen het digitale ecosysteem voor internationale volleybalwedstrijden voor mannen en vrouwen. Met een live-ervaring voor sportfans over de hele wereld wonnen ze de Sitecore Experience Awards for “Best Digital Marketing Solution”, voor “Best Digital Marketing Solution”, en een zilveren IAB Mixx Awards voor “Best Optimised Website of the Year”.

In 2018 volgde een Best of Web CUBE voor “Digitale Communicatie in de Sport”, voor de online communicatie rond de eerste editie van de Volleyball Nations League, kort de VNL. De FIVB viel onlangs ook al op in de BCW International Sports Federation Ranking als de snelste groeier op Instagram.