Invibes Advertising versterkt raad van bestuur

News / People

Invibes Advertising versterkt zijn governancestructuur te versterken en stelt de benoeming voor van Mascha Driessen als onafhankelijk bestuurder en Philippe Houdouin als bestuurder. De raad van bestuur zal de nieuwe structuur ter goedkeuring voorleggen op de eerstvolgende Algemene Vergadering op 6 oktober 2020.

Mascha Driessen brengt een kwarteeuw ervaring aan in reclame en marketing. Ze heeft een sterke expertise ontwikkeld in change management en innovatie, in het bijzonder in sectoren en bedrijfsmodellen op het snijvlak van technologie en marketing. Ze is vandaag  VP Continental Europe voor Microsoft Advertising. Mascha Driessen begon haar loopbaan in de televisiesector bij RTL en Endemol. Vervolgens was ze bij Google verantwoordelijk voor de commercialisatie van YouTube in de Benelux, waarvoor ze bekroond werd met een Google Global OC Award. Mascha Driessen heeft diploma’s Communicatie- en Reclamewetenschap, van de Universiteiten van respectievelijk Amsterdam en Rotterdam.

Philippe Houdouin heeft een ingenieursdiploma van de Zeevaartschool en een masterdiploma van de business shool HEC Paris. Hij heeft 12 jaar Keyyo aangestuurd, een Voice-over-IP operator die op Euronext Growth Paris is genoteerd. Vooraleer hij bij Keyyo aan de slag ging, was Philippe Voorzitter van Phone Systems, een bedrijf dat innovatieve IP-telefoniediensten levert en eveneens op Euronext Paris genoteerd is. Daarvoor heeft hij verschillende managementrollen vervuld bij de Vivendi Groep en droeg hij met name bij aan de internationale ontwikkeling van de groep in de telecombranche. Hij is ook oprichter van het investeringsfonds Magelio Capital.

Invibes Advertising maakt technologie voor de publicatie van digitale reclame op mediawebsites. Het heeft een niet-intrusief en effectief in-feed reclameformat ontwikkeld, dus tussen online persartikels. Het format is geïnspireerd op sociale netwerken en geoptimaliseerd voor verspreiding op een gesloten netwerk van mediawebsites zoals Bertelsmann, Hearst, Unify, Groupe Marie Claire, Axel Springer en vele andere. Onder zijn klanten vinden we grote merken zoals Mercedes, Samsung, Levis en IBM. Onder voorbehoud van de goedkeuring van deze benoemingen door de algemene vergadering, zal de raad van bestuur van Invibes Advertising uit 7 leden bestaan, waarvan 2 een onafhankelijk mandaat hebben. De volledige raad van bestuur zal dan bestaan uit Mascha Driessen, onafhankelijk bestuurder; Philippe Houdouin, bestuurder, Marc Vanlerberghe, bestuurder; Filip Cailliau, onafhankelijk bestuurder, vertegenwoordigd door eFCee BV; Frank Elewaut, bestuurder, vertegenwoordigd door Elewaut & Co BV; Nicolas Pollet, medeoprichter, voorzitter van de raad van bestuur, vertegenwoordigd door NP Finance en tot slot Kris Vlaemynck, medeoprichter en gedelegeerd bestuurder, vertegenwoordigd door Ne-mo Services.