iO verwelkomt creative director Jan Schraeyen

News / People

iO is gezond ambitieus, en dat mag geweten zijn. Om zijn creatieve visie kracht toe te steken, heeft het end-to-end agency Jan Schraeyen verwelkomd als creative director op de campus in Brussel. Wouter Huyghe en Ivan Moons worden creative directors op Campus Antwerpen. Daarmee onderstreept iO de ambitie om te behoren tot de creatieve top in de Benelux.

“De kans om een verschil te kunnen maken”

Na een aantal jaar in de muzieksector vond Schraeyen zijn weg naar de reclamewereld, waar hij in de afgelopen acht jaar snel doorgroeide van social creative bij Leo Burnett/Publicis en BBDO naar conceptueel copywriter bij datzelfde BBDO, Ogilvy Social.Lab, darwin BBDO en DDB. Nu stapt hij over naar iO. “Bij iO krijg ik als creative director de kans om écht een impact te hebben. Dat, in combinatie met het grote potentieel, de sterke creatieve ambities en hun human-centric HR-beleid, heeft me overtuigd de sprong te wagen,” vertelt Jan Schraeyen. “Toen ik als freelancer startte, werkte ik vooral op websites en digitale campagnes. Mijn eerste agency-ervaring had een focus op social en dat leidde dan weer tot 360 concept-creatie. Het voelt dus een beetje als een cirkel die rond gemaakt wordt. Of een zekere vorm van ‘thuiskomen’ zo je wil. Zeker gezien de vele bekende gezichten die ik er terug tegenkom.”

Creatieve versterking voor iO

Jan Schraeyen ontfermt zich als creative director over de creatieve output van Campus Brussel. Wouter Huyghe en Ivan Moons (creative directors) nemen samen met Wim De Laet (service line director content & creation) Campus Antwerpen onder hun vleugels, en Jorrit Hermans (creative director) focust op Campus Herentals. 

Wouter Huyghe en Ivan Moons, Creative Directors - iO Campus Antwerpen

Onder leiding van Sam De Win (executive creative director) zet dit team de Belgische campussen van iO ook creatief op de kaart. “We werken al een tijdje aan een team dat creatief verrassend uit de hoek kan komen. In dat team is Jan een enorme aanwinst. Wij hebben in elk geval immens veel goesting om erin te vliegen,” zegt Sam De Win.