iO verwelkomt Program Lead Bart De Hertogh

News / People

De Antwerpse campus van iO verwelkomt Bart De Hertogh als nieuwe program lead. De ervaren projectmanager en communicatiespecialist, die de voorbije twee jaar mee de Brusselse vaccinatiecampagne uit de grond stampte, brengt heel wat specifieke expertise met zich mee naar Antwerpen. In de rol van Program Lead zal De Hertogh zijn blik op verschillende projecten en klanten van iO richten, waaronder de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning (BOSA). Met zijn staat van dienst op het vlak van humanitaire projecten en overheidscampagnes is hij de geknipte man om het team van iO te versterken.

In de loop van zijn carrière bouwde De Hertogh een indrukwekkend cv op, met projecten die hem in verschillende uithoeken van de wereld brachten. Zo werkte hij als coördinator voor Artsen zonder Grenzen onder meer in Burundi, Rwanda, Kenia, China, het voormalige Joegoslavië en Iran. Terug in België zette hij zijn humanitair werk verder bij Caritas en Rode Kruis-Vlaanderen, om daarna in de corporate wereld terecht te komen waar hij als facility en communicatie manager verschillende projecten uitvoerde in Europa en Azië. Toen de coronacrisis in 2020 losbarstte zette hij zijn schouders onder de strategie, uitwerking en implementatie van de vaccinatiecampagne in de Regio Brussel Hoofdstad — een erg intensieve maar ook bijzonder leerrijke job: “Samen met verschillende mensen iets in beweging zetten, dat is de belangrijkste rode draad in mijn carrière. En dat is ook wat ik hier in Antwerpen ga doen. De projecten van iO spraken me heel erg aan. iO een groeiend bedrijf, waar duidelijk veel energie en kennis aanwezig is om iets moois te realiseren. Ik ben heel blij om hier de kans te krijgen mijn mouwen op te stropen en aan het werk te gaan.”

Dennis Snijders, strategy director iO Campus Antwerpen, toont zich alvast enthousiast: “Onze missies in de publieke sector kunnen behoorlijk complex zijn en dan volstaat de typische agency-ervaring niet”, zegt hij. “Federale versus lokale wetgeving, politieke versplintering, technische complexiteit, publieke opinie, privacy — alles vloeit hierin samen. De hands-onervaring van Bart is absoluut uniek. Ik bedoel: hoeveel mensen hebben in hun leven een volledig vaccinatieprogramma uit de lucht getoverd?”