Isabel Albers van De Tijd naar Het Laatste Nieuws

Isabel Albers

News

Isabel AlbersIsabel Albers (44), die 5 jaar hoofdredacteur was bij De Tijd, wordt algemeen hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws en HLN.be. Dat heeft Christian Van Thillo vandaag bekendgemaakt aan de redactie van Het Laatste Nieuws.

 Isabel Albers zal als algemeen hoofdredacteur een driekoppige hoofdredactie leiden. Huidig hoofdredacteur Wim Verhoeven (47) en Dimitri Antonissen (41) maken mee deel uit van de hoofdredactie. Albers volgt daarmee Paul Daenen op, die bijna twintig jaar succesvol de leiding had over Het Laatste Nieuws.

Met de komst van Isabel Albers wil Het Laatste Nieuws de digitale transformatie bij de grootste krant van het land versnellen en tegelijkertijd de inhoud aanscherpen. “Het Laatste Nieuws staat voor het kloppende nieuwshart van Vlaanderen, of het nu op je smartphone is, op je desktop of in de krant. Op welke drager je wat leest, dat wordt bijzaak. Die rechttoe-rechtaan HLN-journalistiek elke dag brengen, met veel meer mogelijkheden dan ooit tevoren, dàt is waar het om draait,” zegt Albers. “Het Laatste Nieuws, dat is voor mij al jaren goed geïnformeerd worden en genieten tegelijkertijd. Op een hele rake manier zeggen waarop het staat.”

De nieuwe algemeen hoofdredacteur zegt “met spijt in het hart” De Tijd te verlaten en dankt de directie van uitgever Mediafin en de redactie voor de fijne samenwerking. De Tijd legde een parcours af van vijf jaar ononderbroken groei en kaapte veel journalistieke prijzen weg. “Ik laat een uitstekende redactie achter. Het is een huis met veel talent. Alles is er aanwezig om De Tijd voort te laten groeien. Maar het grootste nieuwsmerk van Vlaanderen mogen leiden, is een prachtige nieuwe journalistieke opdracht binnen De Persgroep.”

Isabel Albers gaat op 1 juni aan de slag bij Het Laatste Nieuws. Koen Verwee, CEO van de Persgroep Publishing“Wij zijn bijzonder blij dat Isabel Het Laatste Nieuws vervoegt. Isabel heeft bij De Tijd bewezen dat ze een journalistiek zwaargewicht is en bovendien een krant kan omvormen tot een multimediaal nieuwsmerk. Het Laatste Nieuws is vandaag reeds het grootste nieuwsmerk op papier en in digitaal, maar tegelijk staan we voor de uitdaging om in digitaal onze betalende lezers nog beter te bedienen. Met de driekoppige hoofdredactie zijn we hiervoor ideaal uitgerust.”