Ish Aït Hamou, Filip Claeys en Déborah Gillyns kiezen filmtalent voor Nespresso

Awards / Crea / News

Sharing116x9.142948Nespresso start met Nespresso Talents 2019. Deze wedstrijd daagt talentvolle cineasten uit de hele wereld uit om een kortfilm in portretstand te maken. Voor het vierde jaar op een rij wil Nespresso Talents de grenzen van de traditionele filmtechnieken verleggen. Alle inzendingen moeten verticaal (formaat 9:16) worden gefilmd, waardoor de deelnemers hun creativiteit op een compleet nieuw perspectief kunnen botvieren.
Maar dat is nog niet alles, want dit jaar kiest een Belgische jury voor het eerst de drie beste kandidaten van bij ons.
Dit jaar daagt Nespresso Talents cineasten uit om te tonen wat voedsel voor hen betekent, via het thema 'We are what we eat'. Heel veel mensen delen een passie voor eten en een gerecht kan heel wat verschillende dingen betekenen naargelang van de plek, de cultuur, de voorgeschiedenis... Voedsel draait om veel meer dan wat er op het bord ligt – het is een mengelmoes van geuren, kleuren, smaken en culturen. Het kan ons doen terugdenken aan een plaats of een bijzondere dag. Het kan de belichaming zijn van een handgeschreven familierecept dat al generaties meegaat. Maar het is ook de markt waar we verse producten kopen, de boerderij waar onze boodschappen vandaan komen, de passie van een kweker of de inspiratie van een chef-kok.nespresso2
De Belgische jury bestaat uit drie bekende mensen met een hart voor koken, esthetiek en innovatie in de ruimste zin van het woord: Ish Aït Hamou (auteur, scenarist en regisseur), Filip Claeys (chef ambassadeur van Nespresso en kok in De Jonkman in Brugge) en Déborah Gillyns (gepassioneerd door voeding en patisserie in het bijzonder, en maakster van filmpjes, voor onder meer haar eigen platform debbyfoodilicious.
De wedstrijd loopt van 7 februari tot en met 25 maart 2019. Inschrijven kan op Nespresso.com/talents. Een jury van filmexperts kiest de beste drie kortfilms uit een shortlist van vijftig. Het grote publiek kan deze selectie op Nespresso.com/talents bekijken. Iedere winnaar krijgt niet enkel een geldprijs om zijn of haar filmcarrière mee uit te bouwen, maar ook een exclusief ticket voor het wereldvermaarde Filmfestival van Cannes 2019. Daar worden de winnaars officieel bekendgemaakt en in de bloemetjes gezet op 17 mei 2019. Bovendien krijgen de drie winnaars in Cannes mentoring tijdens de Semaine de la Critique.nespresso3