Isobar en Opel zetten Pokémons in de auto

Isobar Opel (1)

Communication / News

Isobar OpelPokémon GO is duidelijk de hype van deze zomer en Isobar heeft niet geaarzeld om originele en creatieve acties rond dit wereldwijde fenomeen voor te stellen aan haar klanten. Opel was op zoek naar vernieuwende methodes voor de promotie van het nieuwe Adam-model, de perfecte stadswagen om van de ene Pokéstop naar de andere te gaan. Zowel de Adam als het Pokémon-spel richten zich op een jong publiek, die er dol op zijn de avonturen van hun favoriete YouTubers dagelijks te volgen. Vertrekkende vanuit deze waarneming, heeft Isobar voor de Opel Adam een uitdaging op maat gemaakt in de Antwerpse metropool voor UP2D8, een reizende ster in het landschap van de Belgische YouTubers.

Samir (het gezicht achter het UP2D8 YouTube-kanaal) heeft zijn fans gevraagd hem te helpen bij zijn uitdagingen. Eerst om hem te helpen de Opel Adam die ze die dag zouden gebruiken te bekleven met Pokémon stickers. Vervolgens hebben Samir en zijn fans hun Pokémon vangst kunsten moeten bewijzen door met de Adam van de ene Pokémon GO-hotspot naar de andere te trekken in sommige van de meest iconische plaatsen in Antwerpen.

Als je weet dat Samir nog geen rijbewijs heeft, was zijn eerste proefrit met de Pokémon GO Adam op het parcours van de Opel Driving Academy, speciaal ontworpen voor dit type van opleiding, alvast de ultieme uitdaging. Nadat Samir alle uitdagingen had volbracht, won hij maar liefst een gigantische waardebon voor zijn eerste rijlessen met een Opel. Samir: “Ik vind het fantastisch dat Belgische YouTubers de mogelijkheid krijgen om samen te werken met grote merken zoals Opel. Dit laat ons toe om nog creatiever te zijn met content.”

Opel wilde er eveneens de aandacht op vestigen dat het niet alleen gevaarlijk is om met de wagen te rijden en tegelijkertijd Pokémon GO te spelen, maar dat het ook verboden is. Alle communicatie rond de actie werd daarom steeds voorzien van de hashtag #DontPokemonGOandDrive om de jonge surfers te sensibiliseren.

De actie werd ondersteund op Facebook via promoted posts om een maximum aantal fans te bereiken. De resultaten hebben de verwachtingen meer dan overtroffen met 16.500 likes/comments/shares en 555.000 video views op zowel het kanaal van UP2D8 als de social media kanalen van Opel. Meer dan 1.5 miljoen Belgische fans van Pokémon GO werden via de actie bereikt.

Bekijk de volledige video op het YouTube kanaal van UP2D8: https://www.youtube.com/watch?v=MkZC-JC0SMw

“We wilden graag iets met ADAM doen en aangezien Pokémon GO het item van deze zomer is, konden we dit met de setup van deze actie perfect combineren. Naast de goede resultaten was het voor ons ook vooral fun om mee bezig te zijn!” zegt Els Weyenberg, Manager Online Marketing van Opel België.

Opel engageerde Isobar als digitaal partnebureau begin 2016. Dit leverde meerdere succesvolle campagnes op, met inbegrip van de Opel Adam-campagne waarbij Social Media, Influencer Marketing en Field Activation samen worden toegepast.