It Runs in the Family met Karen Corrigan: “Creativiteit is een vak”

Communication / News

Wat hebben Schotland, Happiness en FCB gemeen? Karen Corrigan! Zij is half Schots, CEO van het onafhankelijke Creative Consultancy Agency Happiness Anywhere – een FCB alliance – en bovendien moeder van Stef en Frans Cuypers, medewerkers én mede-aandeelhouders van het bureau.

Dat Happiness een FCB alliance is, komt doordat het netwerk in 2010 het global Nivea-budget had gewonnen maar in België geen volwaardig bureau bezat. Op aandringen van Helen Willems, die toen Beiersdorf in ons land leidde, zocht men een oplossing. “Zo pitchten wij voor het eerst en het laatst bij een netwerk om dat bureau te worden,” blikt Karen Corrigan, CEO van Happiness, terug. “In 2010 werden we affiliated partner van FCB. In 2014 had FCB een gelijkaardig probleem in Vietnam, waar we aanwezig waren met ons webproductiebedrijf Bliss. We openden er Happiness Saigon.” In eigen land kwamen Geoffrey Hantson en Kris Hoet aan boord. FCB was tuk op Geoffrey Hantson en beiden werden aangeworven via FCB, waarbij FCB 20% van Happiness kocht én een voorkooprecht kreeg. “In 2019 waren mijn man en ik in New York om onze aandelen te verkopen, maar we voelden dat ons verhaal nog niet was afgelopen. Gelukkig zette FCB alles ‘on hold’ door een wissel aan de IPG-top. We hebben dan een volwassen gesprek gevoerd met onze kinderen en zagen kansen om het verhaal van Happiness verder te schrijven. We bekeken hoe we als Happiness tussen de ‘global agencies’ van deze wereld toch voldoende kritische massa kunnen creëren met top notch creativiteit in ons DNA.”

Private equity-bedrijf Tilleghem nam de plaats in van FCB, waarbij het 40% van de aandelen in handen kreeg. Karen Corrigan behield 41%. Geoffrey Hantson, die 14,5% van de aandelen bezat, is nu de grootste aandeelhouder van ‘WeLoveHappiness’, de entiteit die de resterende 19% bezit. Behalve Geoffrey Hantson, hebben ervaren én jonge medewerkers van Happiness via deze entiteit aandelen in het bureau. Onder die medewerkers CFO Jan Dorssemont, een aangetrouwde neef van Karen Corrigan, en Karens kinderen Stef en Frans Cuypers, die naar Happiness overstapten. Zo begrijpt u waarom we Karen Corrigan, Stef Cuypers en Frans Cuypers samenbrachten voor een ‘It Runs in the Family’-interview. Oorspronkelijk ging ook Jan Dorssemont aanschuiven, maar die was uiteindelijk verhinderd.

Stef en Frans, wat was jullie parcours voor jullie bij Happiness terechtkwamen?

Stef Cuypers: “Ik heb vroeger meerdere stages en vakantiejobs gedaan bij Happiness. De sector heeft me altijd geboeid. Toch wilde ik blijven openstaan voor andere mogelijkheden. Zo ben ik handelsingenieur in de beleidsinformatica gaan studeren. Gaandeweg ontwikkelde ik een interesse in de data-evolutie, die ook heel relevant was/is voor Happiness, ik heb daar met ons mama toen veel over gepraat. Ik besloot om statistische data-analyse bij te gaan studeren en ben dan als data scientist bij DPG Media begonnen. Ik deed die job heel graag, maar de nieuwsgierigheid naar de reclamesector bleef toch hangen, en uiteindelijk maakte ik de switch naar Happiness. Hier ben ik nu account manager en houd ik me ook bezig met data-ecosystemen voor onze klanten, daar komt mijn vorige ervaring dan ook goed van pas.”

Frans Cuypers: “Ik had in mijn jeugd helemaal niets met reclame. Ik was meer bezig met tennis, voetbal en later muziek! Ik studeerde net als mijn zus voor handelsingenieur beleidsinformatica, maar na mijn bachelor koos ik voor een master Europese Studies. Ik dacht toen aan een diplomatieke carrière, al ging mijn thesis toevallig wel over communicatiestrategieën (lacht). Ik ging aan de slag bij Akkanto als strateeg. De overstap naar Happiness kwam op het juiste moment. Ik zocht naar meer concrete toepassing van wat ik als strateeg bedacht. Hier werk ik als strateeg op campagnes en op merkplatformen.”

>>> LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW IN PUB MAGAZINE