Itson creëert ‘an other kind of footprint’ dankzij Fightclub

Crea / News

Geen doekjes, geen schijn. Een groene, alledaagse batterij: die bestaat nog niet. Één die ontwikkeld werd met een hart voor de planeet daarentegen wél. En dit, dankzij het game-changing batterijmerk Itson. Na het winnen van de internationale pitch zette Fightclub de lijnen uit van de strategie. De jonge, urban doelgroep is namelijk avers voor praatjes en kiest bewust voor merken die in hun core kiezen: voor een duurzame visie die verder kijkt en reikt dan morgen. Want enkel zo laat je zelf een zo minst vervuilende voetafdruk na.

‘An other kind of footprint’ bouwt verder op deze aspiratie en verbreedt z’n - tot nu toe slechts negatieve - maatschappelijke betekenis. De campagne inspireert met na te laten afdrukken die deze bewuste switch met zich meebrengt. Het bewijs dat je een plek of persoon mooier kan achterlaten dan hoe je ze vond.

Een complete digitale funnel steunend op een emotionele peer-to-peer laag. Deze kwam tot uiting in de branded campagnevideo’s en benaderde de doelgroep op een doordachte manier. Een tweede fase werd gekenmerkt door duurzame én functionele key benefits - vertaald naar consideration en conversion ads - die het merk afzet tegen haar concurrenten. Fightclub en Itson lanceerden ‘An other kind of footprint’ in Duitsland en Polen.

Credits:

Client: itson
​​Client contact: Silvia Scheers, Izabela Blaszczyk-Janicka & Maciej Kwiatkowski
​​​​Agency: Fightclub
​​MD Fightclub: Dennis Kenis
​Head of Creative Services: Kim Devos
​​Account Manager: Gwen Reynaert, Joanne Cols
​Account Executive: Jacob Reheul
​Creative Director: Stijn Pauwels
​​Design/art Direction: Noortje Lenaerts, Samuel Allemand
​Creative Concept & Copywriter: Carmen Van Buggenhout
​Social Consultant: Basel Alakkad
​SEA Consultant: Randy De Klerck, Tobias Versmissen
Producers (Hamlet): Pim Verhaert, Basile van der Straten & Mathias Kerner
​Director: Horace Martins​