Jan Vereecke nieuwe voorzitter BeCommerce

News / People

Jan VereeckeBeCommerce stelt Jan Vereecke voor als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Vereecke werd door de voltallige Raad van Bestuur voorgedragen om vanaf januari 2019 de voorzittersfakkel over te nemen van Patricia Ceysens, die de functie sinds 2012 uitoefende. Ceysens heeft als eerste voorzitter van BeCommerce de vereniging  doorheen een belangrijke groeifase geloodst. Het voorbije decennium is de vereniging erin geslaagd om een Raad van Bestuur te engageren die gedragen wordt door ervaren professionals die de sector kennen én vertegenwoordigen. “BeCommerce is bij uitstek een ledenvereniging die vóór en dóór de leden gedragen wordt. Jan heeft in het verleden meer dan eens met succes bewezen dat hij bedrijfsmatig tijdig kan anticiperen op de wijzigende technologie en de immer evoluerende klant, dynamiek waar elk bedrijf continu aan onderhevig is. Met de aanstelling van Jan Vereecke als voorzitter geven we dan ook een sterk en ambitieus “yes, we can” signaal aan de sector, en dit zowel in het belang van onze leden en partners als de consument,” geeft Sofie Geeroms, managing director van BeCommerce, als toelichting.

Na het behalen van zijn diploma Master Toegepaste Economische Wetenschappen in 1985 organiseerde Jan Vereecke als uitloper van een afstudeerproject samen met Jan Van Esbroeck de First Night of the Proms. Sinds 1986 is Vereecke steeds aan het roer blijven staan van dit evenement en dat voor ondertussen meer dan 975 concerten. In 1988 richtte hij het full-service ticketing bureau Tele Ticket Service op, waarbij de telefoon een instrumentele rol speelde als nieuw verkoopkanaal naast de destijds traditionele fysieke platenwinkel. Enkele jaren later, in 1997, nam Vereecke de uitbating van het Antwerps Sportpaleis over waarna Van Esbroeck en Vereecke verkozen werden tot Marketeers van het Jaar. Met de komst van het internet is Tele Ticket Service geëvolueerd van een call-center naar een internetbedrijf dat 97% van haar omzet online ophaalt. Het bedrijf is ondertussen marktleider inzake ticketverkoop voor evenementen, met meer dan 2 miljoen verkochte tickets per jaar.

De gigantische groei van de sector de afgelopen jaren maakt dat ook BeCommerce, sinds zijn oprichting in 2008, stevig gegroeid is. “Het voorbije decennium is de vereniging erin geslaagd om een Raad van Bestuur te engageren die gedragen wordt door ervaren professionals die de sector kennen én vertegenwoordigen. Daarnaast was BeCommerce medeoprichter van het steeds groeiende Ecommerce Europe, het platform dat het belang van de sector op Europees niveau behartigt,” zegt Patricia Ceysens. “Volgend jaar geef ik de fakkel met veel trots door aan Jan die ik zelf een aantal jaren geleden heb aangezocht om onze raad van bestuur te versterken.”

“Als langstzittend lid van de raad van bestuur kijk ik ernaar uit om het voorzitterschap op mij te nemen en het vertrouwen van de consumenten verder te versterken, de sector te stimuleren om verder te evolueren binnen de toenemende vraag naar dienstverlening en intussen de uitdagingen inzake werkomstandigheden en duurzaamheid aan te gaan," zegt Jan Vereecke zelf over de stap om voorzitter te worden.