Jeroen Bronselaer nieuwe CEO SBS Belgium

News / People

Jeroen Bronselaer wordt op 1 november 2020 chief executive officer van SBS. Jeroen Bronselaer (41), op dit moment Senior Vice President Residentiële Marketing bij Telenet, volgt Peter Quaghebeur op, die SBS verlaat op 1 november 2020. Naast deze rol, zal Jeroen Bronselaer ook alle media-activiteiten van Telenet aansturen die niet exclusief op de Telenet-klanten gericht zijn. Het is dan ook logisch dat hij Telenet zal vertegenwoordigen in de media- en entertainmentbedrijven waarin Telenet een belang heeft (De Vijver Media, Pebble Media, Streamz en The Park), met respect voor de confidentialiteitsregels die hierop van toepassing zijn. Jeroen Bronselaers blijft deel uitmaken van het Senior Leadership Team (SLT) van Telenet en in die hoedanigheid ook rapporteren aan CEO John Porter.

“Ik ben blij dat Jeroen Bronselaer deze verantwoordelijkheid wil opnemen,” beklemtoont John Porter.  “Jeroen heeft een passie voor alles wat te maken heeft met media en zal zijn uitgebreide ervaring op dit domein inzetten om onze entertainment-activiteiten naar een nog hoger niveau te tillen. Ik wil Jeroen bedanken voor zijn tomeloze inzet en energie om van de residentiële business van Telenet een doorslaand succes te maken. Onder zijn leiding is Telenet geëvolueerd naar een volwaardig ‘fixed-mobile’ bedrijf met een breed merkenportfolio, dankzij onder andere de geslaagde integratie van BASE en de succesvolle lancering en uitbouw van WIGO en YUGO. Daarnaast was hij ook diegene die de focus heeft vergroot op media en entertainment en Play, Play More en Play Sports nog steviger op de kaart heeft gezet in Vlaanderen en Brussel. Ik wens hem alle succes bij zijn nieuwe uitdaging."

Door de aanstelling van Jeroen Bronselaer als nieuwe CEO van SBS, zal de rol van eindverantwoordelijke voor de residentiële business van Telenet overgenomen worden door Dieter Nieuwdorp, vandaag Senior Vice President Strategy en SOHO (Small Offices, Home Offices). Dieter Nieuwdorp blijft ook verantwoordelijk voor SOHO en Corporate Development. De afdeling Strategy en M&A, die op dit moment nog onder Dieter Nieuwdorp valt, zal onder leiding komen van CFO Erik Van den Enden. Om meer strategische focus te leggen op de verdere ontwikkeling van het BASE-merk zal de eindverantwoordelijkheid voor BASE ondergebracht worden bij Patrick Vincent