John Porter krijgt plek in prestigieuze Cable Hall of Fame

News / People

Telenet-CEO John Porter is in New York officieel opgenomen in de prestigieuze Cable Hall of Fame. Die lauwerde voor het vijfentwintigste jaar op rij prominente figuren in de media- en telecomindustrie. John Porter is de eerste CEO van een Belgisch bedrijf die deze eer te beurt valt. Samen met vijf andere genomineerden treedt hij toe tot een selecte groep van laureaten, onder wie de Amerikaanse tycoon John C. Malone en Ted Turner, de oprichter van CNN.

De Cable Hall of Fame vierde dit jaar zijn 25e editie. Al sinds 1998 zet organisator The Cable Center invloedrijke mensen uit de telecom- en mediawereld in de bloemetjes voor hun ondernemerschap en de innovaties die ze in hun sector hebben doorgevoerd. John Porter is de eerste CEO van een Belgisch bedrijf die mag toetreden tot dit select clubje van topmanagers met een ereteken in de Cable Hall of Fame.

‘Oscars van de kabelindustrie’

Porter was genomineerd door Mike Fries, de CEO van de internationale telecomgigant Liberty Global, die in 2017 toetrad tot de Cable Hall of Fame. John Porter bouwde een sterke carrière uit in de telecomsector. Voor de Amerikaans-Australische ondernemer naar ons land kwam in 2013, verdiende hij zijn sporen in de Verenigde Staten bij Time Warner Cable, toen ‘s werelds grootste kabelbedrijf, en bouwde hij als topman AUSTAR United Communications uit, een toonaangevende leverancier van betaaltelevisie in Australië.

“De Cable Hall of Fame kun je vergelijken met de Oscars, maar dan voor de kabelindustrie,” vertelt Jo Van Biesbroeck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Telenet. “Het is een eer voor Telenet dat John Porter opgenomen wordt in het prestigieuze gezelschap van topmanagers uit de telecom- en media business. Met een carrière van zo’n 40 jaar in de sector, heeft hij deze industrie mee vormgegeven. John heeft van Telenet een telecom- en entertainment bedrijf gemaakt dat niet enkel meer focust op kabel alleen. Dat is toch wel uniek in de telecomwereld en wij, zowel de Raad als de medewerkers van Telenet, zijn trots op deze mooie erkenning.”

Een lijst van prominenten

Met de toetreding tot de Cable Hall of Fame komt John Porter in een lijst te staan van 147 prominente figuren, onder wie Ted Turner, de oprichter van CNN, CNN-icoon Larry King en de legendarische Amerikaanse zakenman John C. Malone. John Porter heeft zijn ereteken donderdagavond persoonlijk in ontvangst genomen tijdens een groots evenement in de Ziegfeld Ballroom in New York.