Julie Oostvogels nieuwe business unit manager bij Oona

News / People

In vijf jaar kan er heel wat veranderen, dat weten ze bij Oona maar al te goed. Wat begon als een innovatief PR-agency met grote dromen, groeide uit tot een community-first agency met een portfolio vol namen als IKEA, Gucci, Uniqlo en Samsung. Hun klanten en projecten blijven groter, complexer en ambitieuzer worden, en dus moet het team mee: enter Julie Oostvogels, die na een parcours bij Publicis, LDV en TBWA bij Oona begint.

"Julie heeft een neus voor strategie," zegt communications director Shanice Engel. "De afgelopen jaren heeft ze binnen de traditionele bureaus bakken ervaring opgedaan met grote, corporate klanten. Maar daarnaast heeft ze ook een affiniteit met verschillende doelpublieken en gelooft ze in sterke verhalen die mensen weten te raken. Ze is de perfecte mix tussen hoofd en hart."

Als business unit manager zal Oostvogels zich ontfermen over de key accounts binnen de Benelux, en wordt ze zo deel van het Leadershipteam. "Ik volg Julie al een tijdje, en die klik was er meteen," zegt ceo Werner De Smet. "Ik weet wat ze in huis heeft, en dat is meer dan genoeg om met de key accounts aan de slag te gaan. Julie zal onze grootste klanten en projecten vlot en vastberaden leiden, haar kennis van de sector in onze organisatie injecteren en zo de groei van Oona op een belangrijke manier ondersteunen."

En daar staat Oostvogels naar eigen zeggen voor te trappelen. "Als community-first agency heeft Oona een straffe reputatie," vertelt ze. "Maar het is ook gewoon een toffe bende met een sterke eigen cultuur. Ik heb veel opgestoken bij de traditionele bureaus en ik kijk er enorm naar uit om die kennis in te zetten binnen een andere structuur. Dankzij mijn rol binnen het leiderschapsteam zal ik ook echt mijn stempel kunnen drukken op de organisatie, en dat vind ik geweldig. Want ik geloof oprecht in de toekomst van Oona. De gunfactor is groot, de goesting om erin te vliegen nog groter."