June20 spaart tijd noch moeite voor start-up Parterra

Crea / News

Als twee jonge ondernemers met een ambitieus start-upplan bij June20 aankloppen, wat gebeurt er dan? Het antwoord is duidelijk: "het hele team duikt vol enthousiasme in het project en zet alle expertise in om er een succesvolle campagne van te maken."

Lander Van der Auwera en Nickolas De Beule zijn de namen achter de ambitieuze start-up. Ze delen een passie voor outdoor avontuur en exclusieve mechanische horloges. Er was echter één probleem: de luxehorloges waar zij zo van houden, zijn voor veel twintigers en dertigers vaak onbereikbaar qua prijs. Dit bracht hen op het idee zelf een horloge te ontwikkelen dat betaalbaar, luxueus, stijlvol en perfect afgestemd is op een actieve levensstijl.

Het ontwikkelen van een horloge was het startpunt, maar al snel kwam ook de nood aan een heldere merk- en productstrategie. Daarvoor klopte het duo aan bij June20. Het team zette een geïntegreerde marketingstrategie op voor Parterra. Geen evidentie, gezien de verzadigde luxehorlogemarkt. De positionering vertrekt vanuit een strategische route gelinkt aan waarden als buitenleven, natuur, vertrouwen, kwaliteit en duurzaamheid en resulteert in een storyline die perfect aansluit bij de actieve, all-terrain feel van het product. June20 bedacht ook de naam ‘Parterra’. De baseline ‘The ultimate luxury all-terrain watch’ versterkt die merkidentiteit.

De merkidentiteit van Parterra komt ook duidelijk terug in de verschillende communicatie-uitingen. June20 ontwikkelde onder meer een brand movie, website, lifestyle fotografie en content die werd ingezet op Meta, YouTube en X. In Google Ads lag de focus op Rich Media Display, opvallende en interactieve advertenties die perfect matchen met merk, product en doelgroep.

"De uitdaging beperkte zich niet tot advertising alleen," benadrukt creatief directeur Kris Lenaers van June20. "Een solide merk- en go-to-market strategie was evenzeer cruciaal. We gingen breder dan louter communicatie. Van branding en naming tot het bouwen van een website en het opstellen van een communicatieplan voor de lancering – we benaderden alles vanuit onze geïntegreerde aanpak."

Het ondernemersduo besloot hun exclusieve horloge te lanceren via Kickstarter. Kickstarter is een crowdfunding platform met een uniek algoritme waarbij snelle populariteit een doorslaggevende factor is om een exponentieel effect te genereren binnen het algoritme. "Het was belangrijk om hier bij het uitwerken van een campagnestrategie rekening mee te houden, zeker omdat de doorlooptijd van een campagne enorm beperkt is. Het vraagt een atypische benadering op vlak van productlaunches," voegt Tom Vanlerberghe van June20 toe. Naast het opzetten en uitvoeren van de campagne ondersteunde June20 de twee jonge oprichters dan ook met best practices omtrent het lanceren van een Kickstarter-project.

Om naamsbekendheid en buzz te creëren rond het nieuwe merk zette June20 ook een PR-campagne op poten. Die leidde tot relevante persaandacht, onder meer van Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, Business AM, Made-in en gespecialiseerde nieuwssites zoals WristReview, OneWatch en Ablogtowatch.

De zorgvuldig getargete mediacampagne wierp direct zijn vruchten af. Parterra lanceerde zijn Kickstarter-campagne op 7 november en binnen 2 uur werd het doel van de fundraising al bereikt. Het volgende doel? Wereldwijd 700 horloges verkopen, gevolgd door een productaanbod via reguliere retailers.

"Onze geïntegreerde aanpak lanceerde het merk Parterra op internationaal niveau. We zijn benieuwd wat de toekomst brengt voor dit beloftevolle merk. Na een spectaculaire start ziet het er alvast veelbelovend uit," aldus Frederik De Zutter van June20.

Credits

Client: Parterra
Client Contact: Nickolas De Beule, Lander Van Der Auwera
Account Team: Kwinten Scheepers, Frederik De Zutter, Milan Pollet
Media planning: Koen Hoogenboom, Nicolas Salamone, Arne Peeters, Jarne Laekeman Strategy: Kris Lenaers
Digital Strategy: Tom Vanlerberghe
CD Kris Lenaers
Creation: Jelle van Garderen, Silke Beurms, Jeroen Goossens, Johan De Witte, Kris Lenaers Design Director: Lim Sijmons
Brand Design: Kaylie De Caluwe
3D Design & Animation: Stef Deleurere, Jean Pourveur Chronox)
Audio & Sound Production: Frederik De Zutter
Motion Design: Stef Deleurere
UX/UI Pieter Olievier
Web Development: Laurent Bosteels
Photography: Alexander Popelier