Jury Belgian Marketing Awards bekendgemaakt

Awards / News

De jury die dit jaar de Belgian Marketing Awards zal verkiezen is bekend. Ze telt 13 leden en staat onder leiding van Koen Verwee, CEO van Mediahuis en man met een rijk marketingverleden.

Naar goede gewoonte gaan ACC, BABM, BAM, BMMA, CUBE, UBA en UMA tijdens de zomer en in het najaar op zoek naar de Belgian Marketing Company of the Year, The Young Belgian Marketing Company of the Year en The Marketing Leader(ship) of the Year, de drie winnaars van de Belgian Marketing Awards. De keuze van de winnaars ligt in handen van een dertienkoppige jury met daarin zowel bureaumensen, adverteerders als academici, onder leiding van Koen Verwee, CEO van uitgever Mediahuis België.

Naast Verwee telt de jury vooral adverteerders, meer bepaald Kris Michiels (Nationale Loterij / Loterie Nationale), Griet Demasure (Unilever), Mira de Maeyer (Perrigo) en de winnaars van vorig jaar: Melanie Decelle (Spadel), José Fernandez (D’ieteren) en Karl Lechat (Lucien). De agencies worden vertegenwoordigd door Thierry Brynaert (Wavemaker) en Evert Vermeire (62Miles&mortierbrigade), terwijl met Anne-Françoise Piette ook een freelancer in de jury zetelt. Expert vanuit de onderzoeksbureaus is Ludovic Depoortere (Haystack Consulting). De academische input tot slot komt van Alain Decrop (Unamur) en Maggie Geuens (Ugent)

Kandidaturen tot eind juni

Ter herinnering, ACC, BABM, BAM, BMMA, CUBE, UBA en UMA organiseren de Belgian Marketing Awards voor de vijfde keer. De awards bekronen merken en marketeers die vanuit marketing de customer centric transformatie van bedrijven voeden en sturen, en de marketing practice heroriënteren richting meaningful marketing. Ze tellen drie categorieën: The Belgian Marketing Company of the Year, The Young Belgian Marketing Company of the Year en The Marketing Leader(ship) of the Year. 

Kandidaten voor dit initiatief, dat de steun geniet van Deloitte, kunnen zich nog tot 30 juni melden via de website. Vervolgens worden de kandidaten uitgenodigd om een dossier in te dienen voor 11 september. Een selectiecomité (het steering committee aangevuld met enkele marketingprofessionals waaronder de genomineerden van vorig jaar) kiest vervolgens de 9 genomineerden (3 per categorie). Op basis daarvan, aangevuld met een mondelinge presentatie, bepaalt de jury de winnaars. Die worden op 6 november bekendgemaakt. Ter info: de Belgian Marketing Awards komen tot stand met dank aan partner Deloitte.