Karel Goethals wordt COO Mediabrands Belgium

News / People

Karel Goethals is benoemd tot chief operations officer (COO) van Mediabrands en zal vanaf nu leiding geven aan het Belgische team. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Julius Minnaar, Mediabrands' Benelux CEO sinds april 2020.

Karel Goethals was tot nu toe digital operations director bij Mediabrands, waar hij leiding gaf aan het meer dan 50 digitale team van de bureauholding (Initiative, UM, Reprise, Matterkind, Magna, Rapport en IPG/Dynamic). In deze rol was hij de drijvende kracht achter de digitale (r)evolutie binnen de verschillende entiteiten van Mediabrands. "Het Belgische managementteam bij Mediabrands heeft in de loop der jaren bewezen dat ze een duidelijk spoor hebben en de juiste keuzes maken", zegt Julius Minnaar. "De aanstelling van de nieuwe COO uit onze eigen rangen was voor mij een no-brainer. Ik ben echt trots dat Karel, het jongste lid van dit dynamische managementteam, deze uitdaging is aangegaan. Zijn ruime digitale ervaring, zijn rustgevende en kalme managementstijl en zijn talent om complexe operaties en processen te controleren en te vereenvoudigen, maken van hem de perfecte kandidaat voor deze functie."

"De keuze voor Karel bewijst dat we blijven investeren in innovatie en de toekomst", bevestigt Gauthier Elslander, managing director van Initiative. "Het zijn zeer interessante tijden in het media- en communicatielandschap. De verandering die we nu zien gaat snel en is blijvend. Karel heeft bewezen dat hij in snel veranderende omstandigheden het hoofd koel houdt, zinvolle beslissingen neemt en de mensen om hem heen naar een hoger niveau tilt. Kortom, elke centimeter het profiel dat we nodig hebben om de interessante uitdagingen die we vandaag en in de toekomst zien aan te gaan."

UM managing director Nathalie L'Hoir gaat verder om Karel te ondersteunen in zijn nieuwe rol. "De diensten die wij als mediabureau leveren aan onze klanten zijn een cross-over tussen de 'traditionele' mediastrategie en -aankopen en een groeiend aantal performancetechnieken, high velocity content en strategische consultancy, gedragen door een state-of-the-art data- en business intelligence engine. Karel is de juiste persoon om een brede mix van talenten met verschillende ambachtelijke ervaringen aan te sturen in deze smeltkroes van kennis en opportuniteiten."

"Het is een enorme en fantastische eer", vindt Karel Goethals zelf. "Natuurlijk brengt het ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Ons werkveld verandert in een zeer snel tempo en bijna twee jaar COVID-19 heeft onze samenleving op zijn grondvesten doen schudden. Er zijn nieuwe manieren van consumeren ontstaan, de manier waarop we werken en samenwerken is grondig herzien en onze algemene manier van leven heeft enorme veranderingen ondergaan die niet meer weg te denken zijn. Het is mijn ambitie om ervoor te zorgen dat Mediabrands een warme plaats blijft voor zijn medewerkers en een omgeving verzekert die de nieuwsgierigheid van alle Mediabrandies motiveert en doet sprankelen. Ons team is ons grootste goed. Onze unieke Mediabrands cultuur waar we zo bekend om staan behouden en vormgeven voor het universum van morgen is opwindend en mijn hoogste prioriteit. Een team van getalenteerde mensen die zich gesteund, uitgedaagd en aangespoord voelen, zal de grootste inzichten leveren aan onze klanten, zij leveren het beste werk".