Karel Van Eetvelt nieuwe CEO H+K Strategies Belgium

News / People

Hill+Knowlton Strategies Belgium (H+K), een van de grotere geïntegreerde communicatie- en public affairs-kantoren van het land, heeft met Karel Van Eetvelt een nieuwe CEO. Met de ruime ervaring die hij toevoegt op het vlak van belangenbehartiging en communicatie maakt H+K duidelijk waar het voor staat: het leveren van public affairs en communicatieadvies van de hoogste kwaliteit voor de projecten die er echt toe doen voor klanten. Dit gaat van bedrijven tot brancheorganisaties, NGO's en overheidsinstanties die hulp zoeken bij kwesties op Europees en Belgisch vlak. Karel Van Eetvelt: "Onze wereld maakt veel verschillende transities door. Dat zal nog versterken in de ongekende tijden die eraan komen. Dit zal veel kansen en uitdagingen creëren en maakt de rol van een strategisch communicatieadviesbureau als H+K belangrijker dan ooit. Ik werd vooral aangetrokken door de focus van H+K op integriteit en hoe hun activiteiten bijdragen aan een duurzame samenleving. Ik kijk er naar uit om samen te werken met het jonge en dynamische team van H+K België om zo bedrijven op weg te helpen naar een mooie en duurzame toekomst".

Naast zijn rol als adviseur neemt Karel Van Eetvelt ook de dagelijkse leiding van het Brusselse kantoor op zich en zal hij het H+K-team van internationale beleids- en communicatieprofessionals coachen. De komst van Van Eetvelt past perfect in het doel van H+K Strategies Belgium, dat er in bestaat onze expertise op het vlak van public affairs en communicatie in te zetten bij projecten die er voor klanten echt toe doen – gaande van het verbeteren van hun reputatie, het bepleiten van beleidsveranderingen, of het begeleiden van fusies en overnames of herstructureringsprocessen. Thomas Tindemans, voorzitter van de Raad van Bestuur bij H+K Strategies Belgium: “We zijn zeer verheugd Karel aan boord te verwelkomen. Met zijn lange staat van dienst en zijn unieke vaardigheden op het gebied van belangenbehartiging en communicatie versterkt hij het leiderschap binnen H+K in Brussel en in ons wereldwijde netwerk. Zijn ervaring met Belgische en internationale besluitvorming is een duidelijke meerwaarde voor onze klanten, maar het zijn vooral zijn sterke people- en coaching vaardigheden en zijn uitgesproken nadruk op integriteit dat ons in hem aantrok. Zijn expertise en enthousiasme zijn een versterking voor ons team. Hij zal zorgen voor de continuïteit van ons geïntegreerde public affairs en communicatieaanbod, terwijl hij een frisse kijk en nieuwe knowhow toevoegt.”

De benoeming van Karel Van Eetvelt als nieuwe CEO is ingegaan op 1 september 2022. Hij neemt de rol van CEO van H+K Strategies België over van Melanie Faithfull Kent, die de Belgische activiteiten gedurende zes jaar heeft geleid en zich nu zal toeleggen op haar rol als CEO voor Europa en haar klantenwerk in het Brusselse team.

  • Geen artikel