Karel Van Eetvelt verrast met overstap naar Febelfin

Karel Van Eetvelt

News

Karel Van Eetvelt

Karel Van Eetvelt

Karel Van Eetvelt wordt vanaf 1 oktober 2017 de nieuwe ceo van Febelfin en de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen (BVB). Zijn taak zal erin bestaan om als nieuwe ceo van Febelfin en de BVB toekomstgerichte organisaties te maken. De financiële sector staat voor grote uitdagingen en veranderingsprocessen. De organisatie zal meer dan ooit klaar moeten staan om de sector daarin bij te staan en een omgevingskader te creëren dat een duurzame toekomst mogelijk maakt.

Begin maart beslisten de Raden van Bestuur en de Voorzitter Johan Thijs om, in onderling overleg met Michel Vermaerke, huidig Gedelegeerd Bestuurder van Febelfin en de BVB, op zoek te gaan naar een nieuwe CEO van Febelfin en de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen. De voorbije maanden is Michel Vermaerke de organisatie verder dagdagelijks blijven leiden in afwachting van de indiensttreding van een nieuwe CEO.

Karel Van Eetvelt, vandaag Gedelegeerd Bestuurder van ondernemersorganisatie UNIZO, heeft beslist om een nieuwe stap te zetten in zijn loopbaan en de uitdaging binnen Febelfin en BVB aan te gaan.

Karel Van Eetvelt behaalde aan de KU Leuven een licentie Lichamelijke Opvoeding en een aggregaat Hoger Onderwijs. Sinds 1 december 2004 is hij Gedelegeerd Bestuurder/ceo bij UNIZO. In die hoedanigheid bekleedt hij verschillende mandaten zoals in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en de Groep van Tien (federale sociale partners). Sinds 2009 is hij ook regent van de Nationale Bank van België (NBB).