Karolien Cloots en Eline Delie nemen het op voor chocolade

News / People

De communicatiedienst van Barry Callebaut, de bekende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten, heeft er sinds oktober twee nieuwe aanwinsten bij voor de EMEA-regio (Europe, Middle-East & Africa). Karolien Cloots versterkte recent het team als Corporate Communications Manager EMEA en zal vanuit die functie ook de rol van woordvoerder voor België op zich nemen. Naast haar vervoegde ook Eline Delie zich bij het team als Corporate Communications Executive EMEA. Beiden staan onder leiding van An Van Assel, die sinds 1 maart Corporate Communications Director EMEA is. 

Karolien Cloots heeft twaalf jaar ervaring in het communicatievak. Ze startte haar carrière bij het Benelux pr-bureau LVTPR en ging nadien aan de slag als Account Director bij het internationale communicatiebureau Weber Shandwick, met wie Barry Callebaut ook samenwerkt. Doorheen de jaren als consultant heeft Karolien ook een aantal in-house communicatieopdrachten volbracht bij onder andere AB InBev en Henkel, waarbij ze ook fungeerde als woordvoerder. Karolien neemt de rol van woordvoerder over van Korneel Warlop, die sinds 1 maart werd aangesteld als Vice-President Marketing EMEA binnen Barry Callebaut. Karolien Cloots: “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Na jaren als consultant voor verschillende organisaties aan de slag te zijn, kijk ik er nu naar uit om me volledig onder te dompelen in de wereld van de chocolade en mee aan het stuur te zitten van de corporate communicatie activiteiten binnen de EMEA-regio.”

Karolien Cloots

Eline Delie was gedurende vier jaar aan de slag als marketing- en communicatiespecialiste bij Jardinico, fabrikant en distributeur van hoogwaardige parasols en tuinmeubelen. Zij bouwde er mee aan de on- en offline contentstrategie en implementatie ervan via de verschillende communicatiekanalen van het bedrijf. Eline Delie: “Het is een unieke kans om binnen dit team te kunnen bijdragen aan de visie van Barry Callebaut. Met veel enthousiasme wil ik me verdiepen in de boeiende sector van deze wereldspeler en kijk ik er enorm naar uit om mee invulling te geven aan de corporate communicatieprojecten in onze regio.“

Eline Delie

An Van Assel, Corporate Communications Director EMEA: “Ik ben ontzettend trots om Karolien en Eline in mijn team te mogen verwelkomen. Karolien brengt dankzij haar stevige ervaring in externe communicatie zeer waardevolle kennis en expertise aan boord waarmee we onze EMEA-regio, de grootste binnen Barry Callebaut, nog sterker in de verf zullen kunnen zetten. Ook Eline haar ervaring op het vlak van contentstrategie vormt een grote meerwaarde. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit getalenteerd en complementair team voor onze regio heel mooie projecten zullen realiseren. Tegelijk wens ik ook uitdrukkelijk Korneel Warlop te bedanken, die het Corporate Communications EMEA departement uit de grond heeft gestampt en het gemaakt heeft tot wat het vandaag is. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor.”

An Van Assel