KIKK organiseert eerste Women in Digital Summit

Agenda / Communication / News

  • 16/05/2024
    08:30 - 17:30
  • TRAKK - 16 Avenue Reine Astrid - 5000 Namur

KIKK organiseert op donderdag 16 mei het event Women in Digital Summit (WiD Summit), de eerste Waalse top voor vrouwen in digitale creativiteit. Het doel van het evenement is om vrouwen die werkzaam zijn in de wereld van technologie en de culturele en creatieve industrieën te inspireren, bewust te maken en beter uit te rusten.

Digitale creativiteit is een van de componenten van de culturele en creatieve industrieën. Het is een bloeiende sector in Wallonië, met het potentieel om een echte hefboom te worden voor economische ontwikkeling in de regio. Vrouwen zijn echter nog steeds ondervertegenwoordigd in de digitale beroepen. Door een dynamisch netwerk van ondernemers, werkzoekenden en studenten samen te brengen, wil KIKK de diversiteit en carrières van vrouwen in die sectoren in Wallonië bevorderen. Hoewel vrouwen over het algemeen ondervertegenwoordigd zijn in de technologiesector in België (vrouwen vertegenwoordigen slechts 15 procent van de banen in informatie- en communicatietechnologieën (ICT) en 18,2 procent in België), zouden de creatieve digitale beroepen een kans kunnen zijn om meer vrouwelijke profielen aan te trekken voor deze sectoren van de toekomst.

Agoria schat dat er tegen 2030 meer dan een half miljoen banen beschikbaar zullen zijn in STEM- en technologiegebieden en in de beroepen van de toekomst. Diversiteit is een echte bron van concurrentievermogen en draagt bij tot een meer egalitaire samenleving. Al met al een voordeel voor zowel de industrie als de samenleving als geheel.

Het evenement vindt plaats op 16 mei bij TRAK in Namen. Om deel te nemen, moet je je gratis registreren Eventbright.