Kinepolis en The Park spelen films na in virtual reality

Media / News

Vanaf 9 juni kunnen bezoekers van Kinepolis in Brugge, Antwerpen, Breda en Utrecht naast een filmervaring nu ook een virtual reality-ervaring boeken. The Park heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Kinepolis. Er zijn verschillende ervaringen beschikbaar, maar de nieuwe film van K3 ‘Dans van de Farao’ heeft de primeur om de mogelijkheden van het totaalconcept te tonen. Je kan nu niet alleen als toeschouwer de film bekijken, maar ook samen met vrienden en familie in het verhaal stappen en K3 zélf gaan bevrijden. The Park breidt dankzij de samenwerking met Kinepolis niet alleen zijn beschikbare speelvelden uit, maar kan nog sterker inzetten op een koppeling tussen lokale films en series en een virtual reality-ervaring. Als het concept aanslaat, volgen mogelijk nog andere locaties van Kinepolis.

Stap uit de filmzaal in de wereld van virtual reality    

The Park, bekend van zijn virtual reality-ervaringen van De Mol, De Dag en - nieuw - K3 in VR, gaat samenwerken met Kinepolis. In de bioscopen van Antwerpen, Brugge, Jaarbeurs Utrecht en Breda zal een grote VR-booth van meer dan 100m² verschijnen waar bezoekers in de verschillende werelden van The Park kunnen stappen. The Park breidt dankzij die samenwerking uit van zeven naar elf locaties. Als het concept aanslaat, volgen mogelijk nog bijkomende locaties van Kinepolis.

Met deze samenwerking kan de kijker nog sterker de link voelen tussen fictie en virtual reality. The Park zette eerder al in op de koppeling tussen gekende televisieformats en een virtuele spelomgeving. Zo konden spelers al zelf meedoen in de fictiereeks ‘De Dag’ of ervaren hoe het is om als kandidaat in ‘De Mol’ mee te spelen. Met de nieuwste film van K3 ‘Dans van de Farao’ zullen kijkers rechtstreeks uit de cinemazaal de virtuele K3-wereld bij The Park kunnen inwandelen.

“Na zeven maanden sluiting door corona, zijn we erg blij dat we terug kunnen openen met het nieuws van deze samenwerking. Achter de schermen hebben we niet stilgezeten. Deze samenwerking gaat voor ons verder dan louter het uitbreiden van ons aantal speelvelden. Het stelt ons in staat om de innovatie die er is in het lokale medialandschap weer eens te etaleren,” vertelt Philippe De Schutter, CEO van The Park. “Het is een absolute primeur dat een film meteen met een immersieve en interactieve variant naar buiten komt. Ditmaal zelfs op dezelfde locatie. Meer dan ooit kunnen we fans onderdompelen in de actie. We hopen dat het concept aanslaat, en kijken er naar uit om nog verder te groeien naar extra locaties en uit te pakken met nieuwe innoverende, lokaal geïnspireerde spellen.”

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, voegt daaraan toe: “Onze bioscopen zijn vlot toegankelijke locaties die een breed publiek aantrekken. Op onze sites proberen wij verschillende activiteiten samen te brengen, zoals ook het geval is met onze horecapartners. The Park biedt een extra entertainment-ervaring die complementair is met een bioscoopbezoek. Dat dit bovendien mogelijkheden schept voor een VR-ervaring rechtstreeks gelinkt aan een film uit ons aanbod, is een extra reden om deze samenwerking met veel enthousiasme aan te gaan.”

Drie VR-ervaringen bij Kinepolis

In de Kinepolis-locaties kunnen bezoekers terecht voor drie virtual reality-ervaringen: zombiespel ‘The Hallow’, avonturenspel ‘De Mol’ (afgeleid van het bekende televisieprogramma) en het nieuwe familiespel ‘K3 – Piramide van Liefde’. Alle ervaringen duren ongeveer een half uur en zijn geschikt voor 2 tot 6 spelers. Boeken kan via de website van The Park. Een VR-sessie kan onafhankelijk worden geboekt van een cinemabezoek.

The Park biedt ‘free-roam’-VR aan: dit betekent dat je VR-bril niet vasthangt aan kabels en je vrij door de speelhal wandelt. Eens je de bril opzet, zit je, als avatar, 360° midden in het decor van het spel. Je medespelers zie je ook naast je bewegen, en je kan met hen praten en interageren tijdens het spel. De spellen ‘The Hallow’ en ‘De Mol’ zijn geschikt voor spelers vanaf 12 jaar. ‘K3 in VR’ is te spelen vanaf ongeveer 7 jaar.