Kinepolis ontvangt Milestone Award 2024 van International Union of Cinemas (UNIC)

Awards / News

Kinepolis Group is uitgeroepen tot de 2024 laureaat van de CineEurope Milestone Award die wordt uitgereikt als erkenning voor haar uitmuntende prestaties binnen de Europese bioscoopexploitatie. De prijs wordt uitgereikt tijdens de CineEurope Awards Ceremony op donderdag 20 juni in het Centro de Convenciones Internacional de Barcelona (CCIB) in Barcelona, Spanje.

Kinepolis, geleid door CEO Eddy Duquenne, rapporteerde recordresultaten in 2023. Vergeleken met 2022 steeg de omzet met 21,1 procent tot 605,5 miljoen euro, waarbij de EBITDAL met 32,8 procent steeg tot 151,4 miljoen euro. De nettowinst verdubbelde tot 56,1 miljoen euro. Die sterke omzetgeneratie werd gedreven door 20,6 procent meer bezoekers vergeleken met 2022, gecombineerd met een stijging in de omzet per bezoeker, een direct resultaat van Kinepolis' substantiële investeringen in premium concepten en filmervaringen.

De CineEurope Milestone Award erkent de verwezenlijkingen van de afgelopen 25 jaar en de constante inspanningen van Kinepolis om bioscoopbezoekers de beste ervaring te bieden. "We zijn verheugd dat Kinepolis geëerd wordt tijdens CineEurope 2024. Die prijs erkent het vermogen van het bedrijf om een breed scala aan doelgroepen naar het witte doek te brengen, terwijl het altijd een standvastig vertrouwen in de toekomst van de industrie behoudt. Namens het bestuur van UNIC en collega's uit de hele industrie wil ik Kinepolis feliciteren met deze prachtige prestatie," zegt Phil Clapp, voorzitter van de Europese bioscoopfederatie UNIC.

"CineEurope is verheugd om onze vrienden Joost Bert, Eddy Duquenne en het hele Kinepolis-team te erkennen voor hun opmerkelijke prestaties en expansie in de industrie," besluit Andrew Sunshine, president van The Film Expo Group.