Kinepolis opent arthouse-bioscoop in Metz


Media / News

KLUBKinepolis Group opent de deuren van een nieuwe arthouse-bioscoop, genaamd KLUB, in het centrum van Metz. De nieuwe bioscoop is de voormalige ‘Palace’ bioscoop die op 8 januari jongstleden werd overgenomen door Kinepolis en die meteen werd gesloten voor een ingrijpende renovatie en transformatie tot een nieuwe arthouse-bioscoop met zeven zalen en 931 zitplaatsen. De zeven zalen bieden zo een uitgebreider arthouse-aanbod dan de vier zalen van de bioscoop Caméo/Ariel, die nu de deuren sluit naar aanleiding van de opening van KLUB.
De KLUB past in de gezamenlijke ambitie van Kinepolis en de stad Metz om het stadscentrum te voorzien van een complementair, gemoderniseerd filmaanbod. Kinepolis werkt immers ook aan andere bioscoopprojecten die de inwoners van Metz zullen voorzien van een compleet en gevarieerd filmaanbod. Het is de eerste keer dat Kinepolis een alternatief bioscoopconcept en -merk hanteert voor een kleinere bioscoop binnen haar portfolio. Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group: « De KLUB luidt geen verandering van strategie in, maar is een typisch gevolg van onze expansie. De groepen die we overnemen zijn telkens een mix van grote multiplexen en veel kleinere (vaak binnenstedelijke) bioscopen. We proberen ons bioscoopconcept aan te passen in functie van de specifieke context van deze bioscopen en de KLUB is daar een mooi voorbeeld van. We zijn zeer benieuwd naar de ervaringen die we in Metz zullen opdoen. »
De programmatie van de KLUB zal worden verzorgd door Michel Humbert, exploitant van de arthouse-bioscoop Caméo/Ariel, die zoals voorzien de deuren sluit bij de opening van KLUB. De KLUB zal voor 90% auteursfilms programmeren en zal diverse educatieve initiatieven rond beeldcultuur ondersteunen in samenwerking met de culturele associaties van de stad Metz.