Kinepolis vergroot actieradius in Nederland

Communication / News

Kinepolis foto OK voor publicatieNa de recente overname van bioscopen in Canada zoekt Kinepolis Group het nu dichter bij huis. In Nederland worden enkele bioscopen overgenomen. Kinepolis heeft een akkoord bereikt wat betreft de overname van de NH Bioscopen in Schagen en Hoofddorp (Nederland). In het akkoord zit ook een nieuwbouwproject in Haarlem (Nederland) vervat. De betreffende bioscoopcomplexen en het Haarlemse nieuwbouwproject waren tot op heden eigendom van het echtpaar Frits en Irma Nieuwenhuizen, tevens de uitbaters van de bioscopen in Schagen en Hoofddorp. De NH bioscoop op Texel is niet in het akkoord inbegrepen.

De bioscoop in Schagen telt 5 zalen en 560 zitplaatsen en ontvangt jaarlijks zo'n 220.000 bezoekers. De bioscoop in Hoofddorp telt 8 zalen en 1.100 zitplaatsen en ontvangt ongeveer 390.000 bezoekers per jaar. De overeenkomst bevat ook de plannen voor een nieuw te bouwen bioscoop in Schalkwijk in Haarlem. De bouw van dit complex met 6 zalen en ca. 850 zitplaatsen wordt gepland in 2018, nadat de vereiste vergunningen zullen zijn afgeleverd.

De transactie heeft een ondernemingswaarde van € 27,5 miljoen, inclusief de overname van de schulden. De overname wordt van kracht op 1 januari 2018 en zal Kinepolis toelaten haar positie op de Nederlandse markt te versterken en de Kinepolis-filmbeleving aan nog meer bezoekers aan te bieden. Kinepolis telt momenteel al 15 bioscopen in Nederland en zal in de loop van 2018 ook een nieuwe bioscoop in 's-Hertogenbosch openen.