KitchenAids nieuwe keukenrobot laat creativiteit bloeien met Emakina

Crea / News

KitchenAid  heeft in samenwerking met het communicatiebureau Emakina, een unieke webpagina gelanceerd om de nieuwste toevoeging aan zijn luxueuze "Design Series" voor te stellen. Blossom, zo heet KitchenAids gloednieuwe tijmgroene keukenrobot met fluweelzachte afwerking en een unieke kom in gehamerd koper. Voor deze nieuwe uitvoering is het apparaat uitgedost in een prachtige zachtgroene kleur, afgewerkt met doordachte details en voorzien van een koperen mengkom die mettertijd een prachtig patina ontwikkelt. Blossom is immers speciaal ontworpen om fysiek met je mee te groeien en te evolueren. Zo wordt de koperen kom alleen maar mooier naarmate je ze vaker gebruikt. Voor het concept van de webpagina liet Emakina zich inspireren door de natuurlijke en botanische elementen van de keukenrobot.

Een keukenrobot die meegroeit

Emakina kreeg de opdracht om een meeslepende storytelling te maken rond de nieuwste aanwinst van de Design Series, zodat consumenten over de hele wereld de keukenrobot digitaal konden ontdekken en in hun hart sluiten. Een eenvoudige productpagina volstond niet – het moest een aantrekkelijke, interactieve website worden waarbij bezoekers konden wegdromen. Daarom ontwikkelde Emakina een totaal nieuwe site voor KitchenAids wereldwijde toolkit: "de website die bloeit". Het agentschap creëerde een naadloze, meeslepend digitale ervaring die, net zoals de nieuwe keukenrobot, groeit en bloeit. Door middel van scroll-animaties, bewegende beelden en digitale illustraties kunnen bezoekers door het verhaal achter de Blossom-keukenrobot bladeren en alle facetten van het apparaat ontdekken, van de kleur en de afwerking tot de botanische accenten en de luxueuze mengkom. Daarnaast bevat de pagina inspirerende receptvideo's en foto's van stijlvolle interieurs, zodat bezoekers de Blossom kunnen visualiseren in hun eigen keuken.

Een nieuwe wereldwijde maatstaf

"Wij zien digitale lanceringen als de nieuwe reclamespots. Toen we van KitchenAid de opdracht kregen om een 'simpele landingspagina' te creëren, vertrokken we ook vanuit die visie. Het resultaat is een meeslepende, interactieve advertentie met storytelling op merkniveau," zegt Elizabeth Dewar, creatief directeur bij Emakina. De pagina werd ontwikkeld voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), Latijns-Amerika, Australië en Azië-Pacific, en is beschikbaar in 14 talen.