Kleine verhalen en grote thema’s

Communication / Media / News

Stijn Tormans belandde na zijn studie Sociologie en Antropologie bij Knack met een sollicitatiebrief waarin hij schreef dat er meer kleuren en gewone mensen in het blad moesten staan. Jozefien Van Beek schreef na haar studie Germaanse Filologie voor De Morgen en Humo, tot ze de stap in het onbekende zette door samen met Frederik Willem Daem drie jaar lang het magazine Oogst (ondertitel: een tentoonstelling op papier) uit te geven. Dat enthousiast onthaalde tijdschrift bestond drie jaar, sinds 2018 werkt ze vooral voor De Standaard. Tormans en Van Beek kennen elkaar niet persoonlijk, maar wel elkaars werk, zo blijkt.

Stijn Tormans: “Bij Knack schrijf ik vooral verhalen over dingen die mij intrigeren of boeien. Een van mijn eerste reportages was een verhaal over schrijvers van lezersbrieven.”

Jozefien Van Beek: “Was dat een eigen voorstel?”

Stijn Tormans: “Ja. Mijn echt eerste artikel ging over ABInBev, maar dat was niet echt een groot succes (lacht). Ik schreef niet van in het begin het soort artikels dat ik nu maak. Ik vulde in het begin vooral rubriekjes.”

[...] Het volledige artikel leest u in PUB Magazine

Foto: Luc Hilderson