Kris Vervaet CEO DE PERSGROEP PUBLISHING/MEDIALAAN

Media / News / People

portret_krisvervaet_2018_002De Persgroep past haar managementstructuur aan en installeert een België-Nederland organisatie om intensiever te gaan samenwerken tussen beide landen. Dit doet het mediabedrijf om de digitale transformatie te versnellen. De nieuwe BENE-organisatie wordt geleid door CEO Erik Roddenhof, de huidige CEO van De Persgroep NederlandChristian Van Thillo, CEO De Persgroep: “Onze strategie is in grote mate gericht op de digitale transformatie van onze media. Het gaat in de eerste plaats over de convergentie van woord, beeld, video en audio, maar ook over data, toptechnologie en een totaal nieuwe manier om onze adverteerders te bedienen. We hebben vastgesteld dat onze bedrijven in België en Nederland intensiever moeten samenwerken om deze transformatie te realiseren.”

“Samen hebben we de middelen om belangrijke investeringen te doen in de ontwikkeling van digitale platformen die in beide landen bruikbaar zijn," stelt Erik Roddenhof vast. "Ook in journalistiek, audio, online video, marketing, advertising en online services kunnen we elkaar substantieel versterken.” De BENE-organisatie van De Persgroep zal uit vier onderdelen bestaan. De Persgroep Publishing/MEDIALAAN (ja, het is nog altijd wachten op die nieuwe naam!) wordt voortaan wordt geleid door Kris Vervaet (CEO) en Dirk Lodewyckx als CMO & COO van de audiovisuele activiteiten.  De directie blijft verder ongewijzigd met uitzondering van Erwin Deckers, die chief creative officer (CCO) wordt binnen de BENE-directie. Daarnaast is er De Persgroep Nederland onder leiding van CEO Erik Roddenhof. Voorts De Persgroep Online Services: de online services van België (Vacature, Spaargids, mijnenergie en Livios) en Nederland (Nationale Vacaturebank, Tweakers, Intermediair en Autotrack), alsook de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) worden ondergebracht in een aparte poot en krijgen dus een aparte focus. Een nieuwe CEO voor deze organisatie wordt gezocht. En tot slot is er de ICT-afdeling, onder leiding van een CIO. Christian Van Thillo: “Media zijn cultureel sterk verankerd en precies daarom is het essentieel om sterke lokale directies te hebben, maar de digitale ontwikkeling en de concurrentie tegen de globale spelers vragen dan weer om schaal en krachtenbundeling over de grenzen heen.”
 
Kris Vervaet, sinds september dit jaar directeur Publishing en Digital Business Ontwikkeling bij de Persgroep Publishing, wordt nu dus de CEO van de Persgroep Publishing/MEDIALAAN. De 47-jarige Kris Vervaet was tot voor kort Senior Vice President Business Customer Division bij EDF in Frankrijk. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe directeur Publishing en Digital Business Ontwikkeling. Kris Vervaet, CEO de Persgroep: “We bereiken elke dag miljoenen kijkers, luisteraars, lezers en surfers met onze merken. Het is een absoluut voorrecht om de nieuwe organisatie die zal ontstaan uit de fusie van de Persgroep Publishing en MEDIALAAN te leiden. De uitdagingen en ambities zijn groot. Ik ben blij dat ik kan rekenen op een team van getalenteerde en gepassioneerde collega’s. We gaan er samen iets heel moois van maken. Ik heb er veel zin in.”