Kunstmaan | Accenture Interactive ferm voor Ferm

Crea / News

De vrouwenvereniging KVLV verandert na een halve eeuw van naam en koos voor Ferm. Die nieuwe merknaam deelt ze met haar gezinsondersteunende diensten, gegroeid rond maatschappelijke noden. Kunstmaan | Accenture Interactive hielp met de missie, de website, het nieuwe gezicht en de lancering.

Wat in 1911 begon als Boerinnenbond, groeide uit tot een sterke groep organisaties met een brede waaier aan diensten, zoals kinderopvang, huishoudhulp en thuiszorg, én de grootste vrouwenvereniging van Vlaanderen: KVLV. Bijna 9.000 medewerkers en 11.000 vrijwilligers zetten zich in om samen meerwaarde aan het leven van 200.000 klanten en leden te geven. Om klaar te zijn voor de kansen en de uitdagingen van de toekomst, krijgen al die organisaties nu dus één naam. Voortaan heten KVLV, Puuur, Landelijke Kinderopvang, Stekelbees, Oziki en Landelijke Thuiszorg samen Ferm. Het doel? Eén totaalervaring aanbieden, als antwoord op wat vrouwen en hun gezin vandaag vooral willen. Meer balans in het leven, minder zorgen, meer vrije tijd, meer levenskwaliteit. En dat met alles-ontfermende diensten en veelzijdige activiteiten. De experten van Kunstmaan | Accenture Interactive hielpen met de nieuwe, strategische positionering, de naamgeving, de branding, de gloednieuwe website, de transformatiecommunicatie en de lanceringscampagne.

Op een aftelsite telden alle medewerkers eerst samen 100 dagen af naar de nieuwe organisatie. Elke dag toonde een portret van een medewerker het aantal resterende dagen. Tegelijk werden aan de hand van veelgestelde vragen ongerustheden weggenomen. Ten slotte konden de medewerkers in een wekelijkse rubriek een gok doen naar de nieuwe naam. Ferm begroet vrouwen voortaan in één digitaal huis waar alle organisaties samenkomen. Op samenferm.be worden potentiële klanten naar elkaar doorverwezen. Via slimme algoritmes worden websitebezoekers tijdens hun zoektocht naar bijvoorbeeld een onthaalmoeder ook voorgesteld aan een poets-, strijkhulp en ontspannende avondactiviteiten. Snel en makkelijk services kunnen zoeken, betekent meer tijd voor je familie,” vertelt Kristof Jochmans, xperience Platforms lead van Kunstmaan | Accenture Interactive. “Het nieuwe platform is een one-stop-shop met een slimme zoekfunctie. Zo maakt Ferm niet alleen zoeken makkelijk, maar ook het leven van een pak vrouwen”.

Om Ferm te verwelkomen, bedachten ze bij Kunstmaan | Accenture Interactive ten slotte een nachtelijke welkomststunt: met de verdeling van 100.000 matten, uitgevoerd door de lokale organisaties, werd de nieuwe naam en organisatie in heel Vlaanderen bekendgemaakt. “Vrouw zijn, is vandaag vaak niet eenvoudig. Ferm is als organisatie daarom ook écht ferm welkom,” zegt Bout Holtof, creatief directeur van Kunstmaan | Accenture Interactive. “Elk stukje van het nieuwe merk is gebouwd rond vrouwen. Zo komt Ferm tegemoet aan wat vrouwen vandaag willen. Meer balans, meer vrije tijd en minder zorgen. En daar kunnen we als Experience Agency, dat het leven van mensen makkelijker wil maken, alleen maar trots op zijn.”