Kunstmaan | Accenture Interactive speelt slim op straat

Innovation / News

Kunstmaan | Accenture Interactive en de Belgische non-profit Mobile School sloegen de handen ineen voor de ontwikkeling van StreetSmart Play, een wereldwijde online community voor mensen die met jongeren werken, en dat in meer dan 28 landen. Deze speelse website geeft onderwijzers, maatschappelijke hulpverleners en leiders van jeugdorganisaties niet alleen snel toegang tot leerzame games, het platform moedigt gebruikers ook aan hun eigen spelletjes te uploaden en hun persoonlijke ervaringen te delen. Ze kunnen in één klap elkaars creativiteit bevorderen en de kinderen met wie zij werken een extra duwtje in de rug geven.

“Wie houdt er nu niet van een spelletje? Games zijn leuk, en ze helpen jongeren om zich open te stellen en te groeien . Maar het is vaak een hele uitdaging om een geschikt spel te vinden voor een specifieke leeftijdscategorie of over een specifiek onderwerp,” zegt Arnoud Raskin van Mobile School. “StreetSmart Play zal dan ook een echte gamechanger worden, de inspiratie voor een krachtige verandering die wordt gestuurd vanuit de gemeenschap.”

“Als Experience Agency doen we er alles aan om ervaringen te creeëren die op hun beurt bijdragen aan een betere wereld,” zegt Roeland Gielen, managing director Kunstmaan | Accenture Interactive. “Een digitaal platform zoals StreetSmart Play toont hoe belangrijk technologie kan zijn bij het realiseren van positieve verandering in de dagelijkse ontmoetingen tussen maatschappelijk werkers, onderwijzers en de jongeren voor wie ze zich inzetten. ‘Tech for good’ is een belangrijke component van ‘Experience for good’, en dat is de hoofdreden waarom we elke dag aan het werk gaan. Het was een voorrecht om met Mobile School te kunnen samenwerken.”

De StreetSmart Play-website werd ontwikkeld onder de vlag van Accenture Development Partnerships (ADP). ADP geeft organisaties wereldwijd de toegang tot het beste dat Accenture te bieden heeft in het opzetten van creatieve projecten met een positieve maatschappelijke impact.