LDV United en CM laten je anders kijken naar arbeidsongeschiktheid

Crea / News

Vlamingen zijn harde werkers. Daar zijn we met z’n allen fier op. Dat heeft ook een keerzijde. Wie gedurende een langere tijd niet in staat is om te werken, worstelt vaak met schuldgevoelens en schaamte. Of de oorzaak nu fysiek, mentaal of een combinatie van beiden is.

Steven Hermans, directeur business development & maatschappelijke innovatie, vertelt:"We willen met CM het debat op gang brengen rond een positievere invulling van het begrip arbeidsongeschiktheid en een perceptiewijziging teweegbrengen. Het is een thema dat ons allemaal aanbelangt. Het is onze plicht als grootste gezondheidsfonds van Vlaanderen om het tij te keren maar we kunnen dit niet alleen. We hebben hiervoor de hele maatschappij nodig."

Om het taboe rond arbeidsongeschiktheid te doorbreken, lanceert CM een imagocampagne. Het gezondheidsfonds wil dat we als samenleving op een gezondere manier kijken naar niet aan het werk zijn. Zeker op het moment dat het aantal mensen in arbeidsongeschiktheid nog steeds in stijgende lijn zit.

"Moeten stoppen met werken, betekent niet stoppen met leven. Integendeel: door fijne dingen te doen, kan je je herstel versnellen. Deze campagne betrapt je even op je oordeel over wie niet kan werken en wekt meteen empathie op," zegt Yannick Schoch, creative director bij LDV United. 

De drie video’s werden geregisseerd door Lieven Van Baelen (Czar) en verschijnen als TVC, online en op social. Daarnaast loopt er een printcampagne en komen er affiches in het kantorennetwerk van CM.

Credits:

Client: Christelijke Mutualiteit

Agency: LDV United

Client contact: Joke Willemsen, Cindy Michiels, Tim Langbeen

Account team: Tom Thijs, Hanne Stoppie, Julie Meirlaen

Strategy: Thomas Eyskens

Creative Director: Yannick Schoch, Wesley Cuystermans

Creatives: Dries De Wilde, Willem De Wachter

Film Production: Czar

Audio production: Klankwerk - Thomas Houthaeve