LDV United en Departement Zorg vinden schurft allesbehalve schattig

Crea / News

In vijf jaar tijd is het aantal patiënten met schurft verdubbeld, want te weinig mensen gaan met jeuk en uitslag naar de dokter. Daardoor kan de schurftmijt zich vrijuit vermenigvuldigen. Maar waarom zouden zoveel mensen blijven rondlopen met hun ‘huiddier’? Dan moeten ze wel denken dat de schurftmijt heel erg schattig is.

LDV United kon zich geen enkele andere reden inbeelden waarom je niet naar de dokter zou gaan met schurft, oftewel scabiës. En net daarom lanceerden ze samen met het Departement Zorg een campagne met een wel heel schattig schurftbeestje in de hoofdrol. Daarin zien we het beestje op een schattige manier gangetjes graven onder je huid, waardoor je uitslag en jeuk over je hele lichaam krijgt. Niet zo schattig in de realiteit dus.

De schattige schurftmijt verspreidt zich via online video, social content, bannering en OOH. Vooral de visuele aanpak moet meteen je aandacht trekken. Zeker op social media, waar schattige beestjes altijd werken. Het is een belangrijke sensibiliseringscampagne, want ondanks de opmars van de parasiet blijft schurft een enorm taboe. Nochtans kan het iedereen overkomen.

Heb je ondertussen zelf jeuk gekregen van dit bericht? Ga dan gerust naar je huisarts.

Credits:

Client: Vlaanderen: Departement Zorg ​
Contact: Bart Van Gansen
Agency: LDV United
CD: Wesley Kuystermans, Yannick Schoch
Creation: Steffy Bertels, Lynn Laenen
Account Team: Elien De Beule, Romy Vierhouten
Strategy: Fatima Llouh, Frieke Trompet
Studio: Stijn Voeten, Sandra Wulffaert
3D Production: Studio Plankton