LDV United zit Front Row bij de Rode Duivels

Crea / News

De Rode Duivels lanceerden vrijdag samen Bednet en ClassContact de stunt #FrontRow. Op thefrontrow.be kon iedereen live de training volgen vanuit een uniek perspectief samen met meer dan 1000 zieke kinderen en Eden Hazard, die nog in Madrid in quarantaine zat door Covid-19. Het was een actie om de organisaties Bednet en ClassContact, die onderwijs op afstand voorzien voor langdurig zieke kinderen en jongeren, in de kijker te zetten. LDV United werkte de campagne uit.

Vrijdag trainden de Rode Duivels voor de Nations League wedstrijden tegen Engeland en Denemarken. Door Covid-19 vinden de wedstrijden zonder supporters plaats en ook de training van vrijdag was helaas niet toegankelijk voor publiek. Toch werd het een heel bijzondere training. Rode Duivels Axel Witsel, Michy Batshuayi, Jan Vertonghen en Youri Tielemans trainden namelijk met een camera op de borst. Deze camera’s zorgden voor unieke beelden die live te volgen waren en nog steeds terug te zien zijn op thefrontrow.be.

“Ik zit momenteel in quarantaine thuis door Covid-19. Daardoor kon ik niet op de training aanwezig zijn. Maar ik kon de training toch volgen vanop afstand, net zoals de kinderen van Bednet en ClassContact,” vertelt Eden Hazard. “Deze organisaties zorgen ervoor dat langdurig zieke kinderen niet op de reservebank hoeven te zitten maar mee zijn met de les en al de rest. Als team dragen hen een warm hart toe, zeker in deze woelige tijden.”

“We wilden graag iets speciaals doen voor de kinderen en jongeren van Bednet en ClassContact door de technologie van deze organisaties toe te passen op het voetbalveld. Doordat de camera’s met een harnas op onze borst zijn bevestigd, krijg je het ‘first-person’-gevoel, zoals ze dat in de gaming-wereld noemen. Zo krijg je dus het gevoel dat je zelf op het veld staat samen met ons en zie je hoe wij trainen en met elkaar omgaan. Ik wil de beelden straks ook terugzien. Dit is toch wel iets unieks,” aldus Rode Duivel Axel Witsel.

Ook Michy Batshuayi droeg een harnas. “Ik ben heel benieuwd om straks te ontdekken hoe dat er nou uitziet als ik aan het voetballen ben. Maar wat ik vooral fantastisch vind, is dat we zo hopelijk iets konden betekenen voor de kinderen thuis. Ik hoop dat ze ervan hebben genoten en dat we even een glimlach op hun gezicht hebben kunnen toveren.”

Bednet en ClassContact zijn erg blij met de aandacht voor hun organisaties. “We vinden het erg belangrijk dat ouders en kinderen de weg naar ons vinden bij langdurige ziekte,” vertelt Mathieu Tallon, directeur bij Bednet. “De afgelopen maanden hebben we veel nieuwe aanvragen gekregen. Onder meer door Covid-19 moeten steeds meer kwetsbare kinderen en jongeren van thuis uit les volgen. Zo zijn er dit najaar 62% meer aanvragen dan vorig jaar. We doen vandaag dan ook graag een warme oproep om ons te steunen, om aan de grote vraag naar Bednet en ClassContact tegemoet te komen. Het is belangrijk dat ook nu elk kind dat er recht op heeft, gebruik kan maken van de kosteloze dienstverlening van Bednet of ClassContact. Maar daarvoor is steun meer dan ooit nodig.”

Deze actie kaderde in het partnerschap van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) met Bednet
en ClassContact. Dit was de laatste actie in samenwerking met de Rode Duivels. #FrontRow werd eveneens ondersteund door partners de Nationale Loterij, ING en Samsung.