Leapp opent tweede Belgische vestiging

leapp_shop mac

News

leapp_shop mac

De Nederlandse aanbieder van gebruikte Apple-toestellen Leapp lanceerde begin dit jaar een Belgische webshop en opende eind maart een eerste fysieke winkel in hartje Antwerpen, aan de Kloosterstraat. Deze zomer is de Brabantdam in Gent aan de beurt en eind dit jaar wil Leapp al een derde pand openen in Brussel, Leuven of Hasselt. In Nederland beschikt Leapp over zeven fysieke winkels en een webshop. Het bedrijf werd opgericht in 2011 en werd in 2014 uitgeroepen tot vierde snelst groeiende bedrijf en snelst groeiende retailer van Nederland. Leapp Group draaide vorig jaar meer dan 7 miljoen euro omzet. De keten wil dit jaar België en Duitsland veroveren en wil verder uitdeinen naar het zuiden van Europa en ook naar Scandinavië. Voor eind dit jaar mikt de groep op 20 miljoen euro omzet en verwacht men meer dan 50.000 artikelen te verkopen. Ook voor België zijn de ambities groot. De man die deze operatie in goede banen moet leiden is COO Werner Bruys, die acht jaar aan het hoofd stond van Coolblue België. "Belgen konden al kopen via onze website," zegt hij. "Maar een fysieke winkel trekt volk aan, versterkt zo het merk, door meer zichtbaarheid en het daaraan gekoppelde vertrouwen. En ter plekke kunnen klanten bij onze verkopers om raad vragen en technische ondersteuning krijgen. De beleving heeft echt wel belang. En we zien een groot groeipotentieel, de verkoop van onze winkel overstijgt onze verwachtingen."

Het moet gezegd: het aanbod is interessant. alle gebruikte of 'refurbished' toestellen komen van privépersonen, van Apple premium resellers of van bedrijven (met daarbij ook toestellen uit leasingcontracten of demomodellen). En alle toestellen van vanbinnen in goede staat. "De componenten van dit merk zijn van degelijke kwaliteit en hun technische waarde ligt hoger dan de economische waarde. Uit studies weten we dat 80% van de Apple-gebruikers slechts de helft van de capaciteit van hun computers gebruiken. Onze klanten kunnen zonder probleem werken met producten die kwalitatief goed zijn maar minder kosten."

 De prijzen gaan van  -10% tot -70% vergeleken met de oorspronkelijke prijs. "Technisch gezien zijn de producten die we verkopen in perfecte staat. Ze kunnen daarentegen min of meer beschadigd zijn aan de buitenkant. Hoe groter de beschadiging van de hoes of buitenkant van een iPhone, iPad of Mac, goe groter de korting. De ouderdom van het toestel speelt natuurlijk ook een rol."