Lego en Nintendo brengen Super Mario tot leven

Marketing / News

Lego en Nintendo delen een passie voor innovatie en spelen. De twee gaan daarom samen een Legolijn lanceren die een nieuwe manier van spelen mogelijk maakt geïnspireerd door het geliefde videogame-icoon Super Mario.

‘Lego Super Mario’ is noch een videogame, noch een traditionele Lego bouwset. Het is een nieuwe productlijn met een interactieve Lego Mario figuur die munten verzamelt in fysieke levels gemaakt met Lego bouwstenen. Nieuwe uitdagingsniveaus en speelstijlen zullen deel gaan uitmaken van de iconische Lego ervaring. Dat nieuws werd in een video gedeeld door The Lego Group en Nintendo. De video, die hint naar wat fans kunnen verwachten wanneer Lego Super Mario later dit jaar lanceert, toont een speler die met een interactief Mario-figuur munten verzamelt in een fysiek game level opgebouwd uit Lego bouwstenen.

“We zijn erg enthousiast om Mario naar de fysieke wereld te brengen in de vorm van een interactieve en sociale LEGO speelervaring,” zegt Julia Goldin, chief marketing officer, EVP van The Lego Group. “Met Lego Super Mario bieden we miljoenen kinderen een geheel nieuwe manier om te spelen waarbij zij zelf bepalen wat ze creëren en hoe ze spelen met hun favoriete personage. Door naadloos de nieuwste digitale technologie te integreren, is Lego Super Mario een zeer sociale, interactieve en collaboratieve ervaring voor kinderen.”

“Ik heb altijd van Lego producten gehouden en de manier waarop ze kinderen helpen hun fantasie te gebruiken om te spelen,” zegt Takashi Tezuka, executive officer en game producer bij Nintendo. “Het nieuwe product dat we samen met The LEGO Group hebben gecreëerd, probeert twee verschillende speelstijlen te combineren - één waarin je zelf vrij de wereld van Mario bouwt en één waarin je speelt met Mario in de door jou gecreëerde wereld.”