Levi’s en Lego maken samen draagbare kunst

Design / News / Retail

Wie heeft er nu geen leuke Lego-herinnering uit zijn of haar kindertijd? Of je nu bouwt op basis van instructies, of iets bedenkt vanuit je verbeelding, Lego is een platform voor creatief experimenteren en ontwikkelen. Dat is precies de reden waarom Levi’s samenwerkte met Lego voor een gezamenlijke collectie.

Exclusief voor de collectie is de samenwerking voorzien van de allereerste flexibele Lego-basisplaat. Het is een buigzaam Lego siliconenpaneel waarop de fans hun eigen aangepaste ontwerpen kunnen maken met behulp van Lego Dots, een concept dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd. Op het soliconenpaneel, dat direct op het kledingstuk genaaid is, kan iedereen zijn eigen ontwerp maken met behulp van de mozaïekachtige tegels die op de grondplaatjes ‘klikken’.

De baseplate zal beschikbaar zijn als een aanpasbare patch op een vintage stonewash Levi’s Trucker Jacket, een Dad Crop Trucker Jacket, 501 ‘93 Straight Jeans en een reeks van hoodies, crewneck sweatshirts en accessoires. Stukken uit de collectie worden geleverd met een Levi’s en Lego branded bag van 110 Lego Dots, zodat de fans een speels canvas hebben voor zelfexpressie. Er werden ook grafische t-shirts opgenomen in de collectie. Die zijn niet voorzien van aanpasbare basisplaten, maar wel van co-branded graphics.

Er komen ook tal van andere Lego-elementen voor in de productdetails van de collectie, zoals primaire gekleurde knopen in geel, rood, groen, blauw, wit en zwart. De standaard lederen patch van Levi’s werd bovendien omgeruild voor een flexibele rode Lego-patch. De collectie is beschikbaar vanaf 1 oktober in geselecteerde Levi’s stores en online.