limburg.net gaat afvalvrij in mei 


Crea / News

afvalvrij in meiWe kieperen met z’n allen massa’s voedsel in de vuilnisbak. Elk jaar zo’n 18 tot 25 kg per persoon om precies te zijn. Gewoon, omdat we er niet bij nadenken. Dat doen vier bv’s volgende maand wél. Samen met de inwoners van Limburg en Diest gaan ze tijdens Afvalvrij mei de uitdaging van Limburg.net en Absoluut aan om een maand lang zo weinig mogelijk afval te produceren.
Met een paar kleine trucjes en aanpassingen kan iedereen zijn steentje bijdragen om de afvalberg te verkleinen. Limburg.net en communicatiebureau Absoluut daagden daarom vier bv’s uit om in mei samen met hun team zo afvalvrij mogelijk te leven en hun tips met iedereen te delen. Op afvalvrijmei.be kan je je vanaf vandaag inschrijven voor een van de vier afvalvrije teams. Team Verpakkingen laat onder leiding van Frieda Van Wijck alle verpakkingen links liggen. Katrien De Ruysscher (Judith uit Thuis) strijdt met team Verspilling tegen voedselverspilling. Chef-kok Giovani Oosters drinkt in mei met team Water meer kraantjeswater. En team Papier springt met coach Zohra zuiniger om met papier en karton.
Vandaag start de eerste campagnegolf met teasende oproepadvertenties in Het Belang van Limburg en op sociale media, en een bannercampagne op hbvl.be. In mei volgt de tweede advertentiegolf met tips en tricks om Afvalvrij mei tot een goed einde te brengen. Absoluut Zulu ontwierp de campagnewebsite en leidt de socialmediacampagne in goede banen.