Lopen voor het goedste goede doel

Agenda / Communication / News

soskinderdorpenNet zoals 40.000 anderen loopt Tom Lenaerts zondag de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Waarom hij dat doet, is duidelijk: “Ik loop mee voor SOS Kinderdorpen en dat is mijn enige motivatie.”

Hij roept in deze video alle lopers op om aan de start twee euro in de mega urnen te werpen en zo deel te nemen aan de 'grootste collecte' voor het 'goedste goede doel'.

Voor de gelegenheid werpt ook Antwerp-icoon Brabo een muntstuk van twee euro. In onderstaand animatiefilmpje doet Brabo, met de stem van Michael Pas, dezelfde oproep als Lenaerts.

En gisteren gaf de Antwerps burgemeester Bart De Wever zijn officiële goedkeuring voor ‘Muntwerpen’, waarmee hij de oproep ondersteunt. De ingezamelde fondsen gaan rechtstreeks naar een nieuw sportterrein in het SOS Kinderdorp in Marche-en-Famenne. Daar vangt SOS kinderen op die omwille van een moeilijke thuissituatie lange tijd niet thuis kunnen wonen. Elke ingezamelde euro biedt die kinderen 100cm2 sportplezier. De uitdaging is om met alle deelnemers en fans heel het sportterrein te financieren: 4.000.000 cm2 of 40.000 euro.