Malta, Tirol en Krakow winnen Belgian Tourist Awards

Awards / News

Belgian Tourist Awards heeft de winnaars bekendgemaakt van de stemming voor de favoriete toeristische bestemmingen van Belgische toeristen voor dit seizoen. Deze tweede editie van de Belgian Tourist Awards What's Up! 2021 werd gelanceerd bij de herstart van het toerisme na de stopzetting omwille van COVID 19 in 2020. Meer dan 10.000 Belgische toeristen werden geregistreerd als stemmers. De stemming liep in juli 2021 tot 30 juli. In totaal 6.630 Belgische toeristen brachten hun stem uit.Belgian Tourist Awards What's Up! 2021 kroonde Malta, Tirol en Krakau tot winnaars van de stemming. De categories en genomineerden in 2021 waren:

Land: Malta, Ierland, het Groothertogdom Luxemburg en de Dominicaanse Republiek

Regio: Kent, Saarland en Tirol

Stad: Krakau, Nantes, Edinburgh en München 
        
Malta werd voor de tweede opeenvolgende keer verkozen tot winnaar in de categorie land. 

Tirol - bekend voor de prachtige panoramas, historische plekken en de alomtegenwoordige natuur - werd winnaar in de categorie regio.

Krakau is gelegen aan de Wisla rivier met vele schatten uit het verleden en een rijke Joodse cultuur en werd voor de tweede keer verkozen tot winnaar in de categorie stad.

Als winnaar van de algemene categorie bestemming - voor de tweede keer - heeft Malta getoond hoe populair deze bestemming is bij Belgische toeristen.