Marc Duijndam nieuwe ceo Sanoma Media België en Nederland

Media / News / People

Marc Duijndam (48) is per 1 januari 2018 aangesteld als ceo van Sanoma Media in België en Nederland. Marc Duijndam volgt daarmee Peter de Mönnink op, die eerder al zijn overstap naar Talpa aankondigde. Marc Duijndam rapporteert in zijn nieuwe rol aan Sanoma CEO en president Susan Duinhoven.

Marc Duijndam is momenteel CEO van Funda, de grootste Nederlandse vastgoedwebsite. Eerder was hij de eerste country director van Google Benelux, adviseur van het Europese management bij de opstart van LinkedIn in de Benelux en andere commerciële functies bij diverse mediabedrijven. Hij is tevens commissaris bij de online bedrijven Vonq en Inshared, alsmede in Relay42 en Holland Venture.  “Ik kijk ernaar uit om bij Sanoma te gaan werken. Het grote portfolio van bekende en door de consument geliefde merken biedt alle kansen voor een verdere crossmedia-ontwikkeling. Na zo lang te hebben gewerkt bij pure-play online bedrijven, ben ik erg enthousiast om voor zo’n groot portfolio van diverse media-activiteiten verantwoordelijk te zijn,” zegt Marc Duijndam.

“Marcs sterke online en commerciële media-ervaring, maken hem de perfecte persoon om de succesvolle strategie van Sanoma in de Nederlandse en Belgische markt verder voort te zetten. Hij heeft alle ervaring om onze sterke digitale merken zoals NU.nl en Fashionchick te laten groeien en in combinatie met onze sterke data assets kan hij de crossmedia-uitbreiding van onze andere merken stimuleren. Zijn focus op het ontwikkelen en coachen van teams zal ook onze organisatie een nieuwe impuls geven en kansen creëren voor iedereen, waardoor we als bedrijf de beste mediatalenten behouden en aantrekken,” zegt Susan Duinhoven.