Marketingtopman Kris Poté stapt over naar hoger onderwijs

News / People

Na meer dan dertig jaar als directeur en vice president marketing & communicatie in de IT-wereld maakt Kris Poté de overstap naar de Erasmushogeschool Brussel (EhB). Vanaf 1 februari start hij als docent bij de opleiding Communicatie. Hij zal zijn expertise delen in de vakken communicatie & innovatie en communicatie & research. 

"Ik wil vooral mijn decennialange ervaring overbrengen naar enthousiaste studenten die zich in het communicatievak willen verdiepen en er hun beroep willen van maken. Op het einde van vorig jaar heb ik enkele maanden les gegeven aan de grootse STEM-school van Vlaanderen, het Don Bosco Instituut in Halle. Een leerrijke ervaring. Maar nu zet ik graag een stap verder en kies ik voor het hoger onderwijs," zegt Kris Poté. 

Kris Poté startte zijn loopbaan als militair journalist en perschef, was drie jaar directeur van het Cultureel Jeugdpaspoort (CJP) en startte in 1993 bij EDS (nu DXC). Daarna ging hij via Ernst&Young Consulting aan de slag als vicepresident marketing & communicatie bij Capgemini. Heel zijn carrière stond in het teken van marketing en communicatie. Hij is eveneens bestuurder bij , de Belgische vereniging van communicatiedeskundigen.