Mechelen verwelkomt BEA Awards

Awards / News

BEA AwardsDe BEA Awards, de competitie die de beste live communicatieprojecten beloont, verlaten Gent om voor twee jaar hun tenten op te slaan in Mechelen. Hoewel het evenement zijn formule aanpast, na een raadpleging van stakeholders uit de B2B-eventsector, behoudt het wel zijn rondreizende karakter. Afgelopen zomer hebben Stad Mechelen, Congresbureau Meet in Mechelen (Toerisme Mechelen) en Nekkerhal hun krachten gebundeld om het evenement in 2019 en 2020 naar hun stad te halen. Ook Congres- en erfgoedcentrum Lamot, de Mechelse Hotelassociatie (MHA), Kasteel Tivoli en Technopolis engageren zich om mee te werken aan het project. Voor de MICE-actoren van de stad zal de ontvangst van de BEA Awards een gelegenheid zijn om te benadrukken welke stappen er in Mechelen zijn genomen om het zakentoerisme te ontwikkelen.

Verschillende spelers uit de Mechelse zakentoerismesector drukten de wens uit om de algemene coördinatie van de BEA Awards toe te vertrouwen aan een lokaal evenementenbureau. Voor Event Masters uit Willebroek, dat deze taak op zich zal nemen, zal de uitdaging groot zijn. Na een  geslaagde jubileumeditie verwacht het comité van de BEA Awards dat deze nieuwe editie de start betekent voor een nieuw soort sectorevenement: een format dat tegelijkertijd informatief, inspirerend, innovatief en verenigend is.

De dag van 27 maart 2019 zal worden opgedeeld in twee luiken : overdag de publieke ‘live’ presentatie van de finaleprojecten in het Congres- en erfgoedcentrum Lamot, ’s avonds gevolgd door de uitreikingsceremonie en de jaarlijkse BEA-avond in de Nekkerhal. De projecten voor de BEA Awards kunnen worden ingediend tussen 15 oktober en 15 november 2018. Het presentatiemateriaal voor de evaluaties moet voor 21 december 2018 worden doorgestuurd.