Media Pocket Guide zet media op een rij

Media / News / Research

futures media pocket guide

Futures presenteerde de nieuwe editie van de Media Pocket Guide, referentiewerk over de Belgische media. Futures is de afdeling voor research & consumer insight van UM en Initiative van de groep IPG Mediabrands. De gids maakt elk jaar een stand van zaken op van alle cijfers ter zake, maar stelt op dat gebied ook vlak en onderzoeken voor. Op de taartdiagram hieronder ziet u een overzicht van de marktaandelen van de Belgische media. We onthouden dat televisie met een aandeel van 41,2% het medium bij uitstek van de Belgen is gebleven, gevolgd door dagbladen met 20,1% en radio met 13,4%.

moyens media

De Media Pocket Guide biedt voorts een overzicht van de uitgaven van de Belgische gezinnen. De gids stelt vast dat die voor telecommunicatie en ontspanning verhoogden van 7.9% in 2005 tot 11.1% in 2014.annonceurs media pocket guide

De Media Pocket Guide 2016 stelt vast dat Procter & Gamble Benelux de top drie van de reclame-investeringen leidt, gevolgd door Unilever en D'Ieteren Group.

De Media Pocket Guide stelt ook dit jaar een schat aan informatie voor alle Belgische media voor. Professionals vinden een volledige en gratis versie van deze interessante gids terug via deze link.