MediaMarkt en VML snacken samen naar het EK met Nationale Airfryer

Crea / News

Miljoenen voetbalfans zitten vanaf 14 juni voor de televisie om alle wedstrijden van het EK voetbal te volgen. MediaMarkt, specialist in consumentenelektronica, startte deze week een campagne met het ultieme gadget: een Nationale Airfryer in het rood van onze nationale trots. Vanaf deze week tot en met zondag 2 juni ontvangen klanten bij een minimale besteding van €500 aan deelnemende producten, zowel in de winkels als online, zo’n limited edition airfryer.

Sportevenementen als sociale evenementen

“Grote sportevenementen zoals EK’s, WK’s en de Olympische Spelen zorgen voor verbinding. Samen supporteren we voor onze nationale teams of favoriete atleten en gaan we voor hetzelfde doel: winnen,” zegt Remko Rijnders, CEO van MediaMarkt Benelux. Maar het zijn niet alleen sportieve evenementen. Rijnders vervolgt: “Veel mensen kijken wedstrijden samen met familie of vrienden. De wedstrijden zijn op die manier ook een sociaal evenement bij de mensen thuis. Er wordt gelachen, geschreeuwd, gedronken en gesnackt. Om die fijne sfeer aan te wakkeren lanceren wij een limited edition Airfryer met een knipoog naar de nationale ploeg. Zo is MediaMarkt de supporter van heel veel wedstrijden bij mensen thuis.”

Iedereen wil een grotere televisie

De EK-sfeer stimuleert volgens MediaMarkt de verkoop van diverse producten, want MediaMarkt ziet tijdens dergelijke sportevenementen doorgaans een verdubbeling van de verkoopcijfers. Hoe langer het Belgische voetbalelftal in het toernooi zit, hoe langer deze stijgende trend aanhoudt. Voetballiefhebbers die thuis de wedstrijden kijken, willen bovendien vaak kijken op een groter en scherper beeld. Traditioneel worden er tijdens grote voetbalevenementen een stuk meer grote televisies verkocht van 65" en groter. Ook 85" en 98" worden steeds populairder en betaalbaarder. Ook ziet MediaMarkt in aanloop naar dit EK en soortgelijke sportevenementen vaak dat er aanzienlijk meer beamers over de toonbank gaan en er meer traffic op de website van MediaMarkt is. Ook de merken die bij MediaMarkt worden verkocht, hebben zelf veel aanbiedingen gepland voor de komende weken en hebben daar hoge verwachtingen van.

Snacken naar het EK

De limited edition Nationale Airfryer heeft een waarde van €79,99, maar krijgen klanten gratis bij een minimale besteding van € 500 aan deelnemende producten, zowel in de winkels als online.

De actie ging deze week van start en kent nu al succes. Ondanks het feit dat de actie tot en met 2 juni zou lopen, verwacht de retailer de laatste airfryer volgende week al mee te geven aan een klant. “We zijn relatief vroeg met deze campagne, maar het is duidelijk dat we met zijn allen echt snakken – of eigenlijk snacken – naar het EK,” aldus Rijnders.

360 campagne

De campagne met als hoofdrolspeler de limited edition Nationale Airfryer werd ontwikkeld door reclamebureau VML. De campagne is vanaf deze week volop aanwezig via spots op televisie en radio en posts op sociale media. Ook in de winkels zullen klanten niet naast de displays, posters en flyers kunnen kijken rond deze actie.