Met Studio Copain op Marketingretraite?

Marketing / News

De meest creatieve ideeën komen in rust. Marketingboetiek Studio Copain brengt 20 ondernemers en marketeers samen op een zonnige locatie in Marrakesh tijdens zijn allereerste Marketingretraite ooit: vier dagen lang vertragen met tussendoor shotjes business. Onder andere DPG Media-directeur Nicholas Lataire en business coach Kris Govaert reizen mee als experten en brengen er verschillende masterclasses tijdens de retraite. 

SNELLER IS NIET ALTIJD BETER 

Het is ongetwijfeld herkenbaar voor velen: de snelheid van onze maatschappij zorgt ervoor dat we amper nog écht rust ervaren. We worden getraind in flexibel zijn en ons beslissingstempo op te drijven. Voor jobs waar creativiteit essentieel is (zoals bij marketeers en ondernemers) slaat die realiteit helaas dubbel zo hard toe: creativiteit laat zich namelijk nooit opjagen. 

De beste ideeën komen net wanneer je tot rust komt én wegtrekt uit jouw natuurlijke omgeving. Daarom lanceert marketingboetiek Studio Copain naar eigen zeggen de allereerste Marketingretraite ooit. Gedurende vier dagen worden ondernemers en marketeers ondergedompeld in een aantal masterclasses, gebracht door experten. Die experten brengen topics uit marketing en entrepreneurship; niet enkel ter inspiratie maar ook meteen toegepast op de individuele uitdagingen van de deelnemer aan de retraite. De locatie (Villa Shems Moon in Marrakesh) leent zicht bovendien perfect om te onthaasten: het verblijf ligt in de Agafay-woestijn op amper 15 minuten van het centrum van Marrakesh en beschikt over luxueuze kamers, een hamam en een verfrissend zwembad. 

ZORGEN VOOR JOUW BEDRIJF EN JEZELF 

Onthaasten is niet enkel goed voor je creativiteit maar ook voor je gehele mentale welzijn. Het afstemmen van je dagelijkse to do’s op je mentaal welzijn is belangrijker dan ooit. Zowel nieuwe generaties van ondernemers en marketeers als de gevestigde waarden zijn het erover eens: succesvol ondernemen is zorgdragen voor je team en je bedrijf maar ook voor jezelf. 

Er werden afgelopen jaren grote stappen gezet richting meer bewustwording van het thema mentaal welzijn. Maar het kan altijd beter: “Ik geloof dat het aanbod rond mental wellbeing nog een pak frisser kan. We blijven bewust weg van het ‘zweverige’ maar pakken uit met een hedendaagse benadering van de topics: door met echte experten te werken die dagdagelijks met de voeten in de klei staan én door op zoek te gaan naar inspiratie bij andere culturen, in dit geval de inspirerende samenleving van Marokko,” aldus zaakvoerder van Studio Copain Floris Benoit

Floris Benoit trekt zelf minstens één keer per jaar naar Marrakesh om te vertragen: “Ik weet ondertussen dat ik na periodes van intense stress veel nood heb aan vertragen en rust. Die rust vond ik afgelopen jaren telkens opnieuw in Marrakesh. Geen idee of het aan de kleuren en de geuren van de stad ligt, de zon of het trager leven – maar het helpt me keer op keer. Wanneer ik minimale afleiding heb en letterlijk úit mijn job als zaakvoerder stap, komen de beste ideeën. Die ideeën implementeer ik na de reis vervolgens bij Studio Copain om onze organisatie steeds beter te maken.”

HET PROGRAMMA

Het programma is de ideale cocktail om eerst te vertragen en nadien je business te versnellen. De sessies zijn vrijblijvend: deelnemers kiezen zelf wanneer en hoe vaak ze aansluiten aan het programma. 

Masterclasses rond ondernemen en marketing:

  • Nicholas Lataire – Directeur DPG Media
  • Kris Govaert – Business Coach Beanmachine
  • Floris Benoit – Zaakvoerder Studio Copain
  • Tamara van Hul – Stress & Burnout Coach Learning To Fly
  • Hannelore Caspers – Onderneemster in Marrakesh, Tifawine

Vertraagsessies:

  • Uitstap naar het Atlasgebergte
  • Ochtendyoga op het panoramische dakterras
  • Individuele hamam-sessie
  • Voldoende vrije tijd om op eigen tempo te vertragen en onthaasten in een idyllische villa in de Agafay-woestijn in Marrakesh

Meer informatie over de Marketingretraite vind je via www.marketingretraite.be of 0498 12 56 11 (Floris Benoit). Inschrijven voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan via www.marketingretraite.be.