Meta lanceert Reels op Facebook (en geeft 4 tips)

Media / News

Na Instagram is de populaire video-feature Reels nu ook in België beschikbaar in de Facebook-app. Daardoor kunnen mensen de korte, leuke video’s met een nog groter publiek delen. Meta lanceert bovendien een hele reeks nieuwe functies voor Reels-gebruikers, zoals 60-seconden Reels en een nieuwe Remix-tool. Daarnaast zullen creators ook de mogelijkheid krijgen om gemakkelijker geld te verdienen met hun Reels, met behulp van nieuwe banner- en stickeradvertenties. In een officiële Newsroom Post geeft Meta daar meer duiding over. Meta Benelux bevroeg vier internationale influencers alvast naar hun toptips om de perfecte Reel te maken.

1/ Geef je eigen draai aan opkomende trends

“Met de groei van Reels en korte content zijn trends een integraal onderdeel geworden van storytelling, of het nu gaat om een trending sound, dans of liedje - ze zijn een belangrijk medium om mensen te entertainen op het platform. Persoonlijk vind ik het altijd belangrijk om je eigen draai aan een trend te geven, in plaats van snel in te springen op wat iedereen doet. Zoek een manier om het je eigen te maken, zodat een stukje van je persoonlijkheid en merk naar voren komt in je video. Als je dat doet, zal je publiek de extra moeite die je in de Reel hebt gestoken waarderen. Het geeft hen een extra reden waarom ze jou, en jouw unieke creatieve perspectief, volgen,” geeft Khalid Al Ameri uit het Midden-Oosten als eerste tip mee.

2/ Vertel korte verhalen, met een begin, midden en eind

“Houd je publiek bezig door je verhaal kort, eenvoudig en luchtig te houden. Mensen voelen zich meer betrokken met je Reel als je Reel een verhaal vertelt, en ze zullen willen blijven kijken om het einde te weten te komen,” zeggen Nicocapone en Daniela Pinto uit Frankrijk. Maak een korte verhaallijn met een begin, midden en einde - en betrek er andere vrienden bij om het dynamisch te houden! Kort verhaal plus korte vorm staat gelijk aan korte en grappige inhoud.”

3/ Denk goed na over geluid en belichting

“Eerst en vooral: denk na over belichting. Zelfs als je geen lichtring hebt, is de zon gratis! Door gewoon voor een raam te gaan staan, kan je al het effect van Hollywood-verlichting hebben,” weet La Pelo uit Spanje. “Als het op geluid aankomt, spreek luid en duidelijk, en als je dat niet wilt, spreek dan niet. Gebruik gewoon een liedje uit de Reels bibliotheek en je bent klaar om te gaan! Maar als je toch spreekt, probeer de microfoon dan niet te dicht bij je mond te hebben, want dan kunnen de mensen je niet horen. Het belangrijkste bij het maken van Reels is dat je blij bent met wat je aan het doen bent. Want als je plezier hebt in wat je maakt, zal dat merkbaar zijn. Daardoor zal je publiek er ook met plezier naar kijken.”

4/ Mix je gebruik van stilstaande beelden en video

“Optimale Reels hebben een stilstaand beeld waarin een dynamische actie plaatsvindt. Bijvoorbeeld worstenbroodjes snijden, pasta draaien of kaas beleggen. Als we in die eerste opname te veel dingen tegelijk doen, is dat vaak niet duidelijk voor de kijker. Die begrijpt dan niet wat er gebeurt en swiped dan gemakkelijker verder,” stelt MOB uit het Verenigd Koninkrijk. “We vragen ons ook altijd af: ‘Begrijpen we wat het doel van de video is voordat we hem opnemen?’ - proberen we mensen te verleiden, een recept na te maken, mensen naar ons profiel te lokken, enz. Een duidelijk doel helpt bij het filmen en monteren, in plaats van het doel pas in de montage te vinden.”