Meteen digitaal mee met E-inclusie.be

Communication / News

mediawijsDe Digitale Week komt er aan (20/10-05/11). Om iedereen digitale kansen te geven, lanceert Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid, op 18 oktober 2017 de website www.e-inclusie.be, samen met de expertengroep e-inclusie.

E-inclusie.be wordt dé online plek met informatie over e-inclusie en digitale competenties voor steden en gemeenten, bibliotheken, sociaal-culturele organisaties en begeleiders van openbare computerruimtes. De website bevat o.a. concreet lesmateriaal voor begeleiders, goede tools en praktijkvoorbeelden en een kaart met openbare computerruimtes in Vlaanderen.

De website wordt feestelijk gelanceerd op woensdag 18 oktober in De Krook te Gent. Meer dan 70 organisaties maken op die dag kennis met de website, het lesmateriaal en het innovatief Digitaal Talent Punt van De Krook.
“In Gent hebben we veel aandacht voor e-inclusie. Met Digitaal.Talent@Gent zetten we dan ook volop in om iedereen de kans te geven hun digitale vaardigheden te ontdekken en bij te schaven. Met de Digitaal Talent Punten bieden we op meer dan 60 locaties computergebruik aan de Gentenaars. Digitaal.Talent@Gent organiseert het hele jaar door tal van workshops en projecten om zoveel mogelijk Gentenaars te bereiken,” zegt schepen De Regge, bevoegd voor ICT-beleid

E-inclusie.be kwam tot stand dankzij tal van e-inclusie-organisaties en sterke pioniers in Vlaanderen. Dit is de expertengroep e-inclusie. Deze omvat volgende organisaties: VOCVO, Federatie Centra voor Basiseducatie, Leerpunt Zuid-Oost Vlaanderen, Digitaal.Talent@Gent, antwerpen.be-centrum, stad Antwerpen (dienst Samen Leven), Antwerpse bibliotheken, Vormingplus Antwerpen, stad Kortrijk, SPK, BLM Genk, Centrum Kauwenberg, Online Buurten, Link in de Kabel, Informatie Vlaanderen, Maks vzw, Cultuurconnect en VUB/SMIT/imec.